JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsforhandlingene:

Fornøyd med lavlønnsprofilen i Unilabs-oppgjøret

Colourbox

De ansatte får et kronetillegg på til sammen 16.037 kroner.

2022051314520420220513151027

tips@fagbladet.no

Forhandlingene med Unilabs Norge AS er en del av Spekteroppgjøret. Tillegget på 16.037 kroner inkluderer det sentrale tillegget fra A-delsforhandlingene tidligere i år.

– Oppgjøret i Unilabs har en økonomisk ramme på 3,7 prosent. Det er i tråd med frontfagsrammen. Vi kan trygt slå fast at dette er et oppgjør med en god lavtlønnsprofil, som sikrer kjøpekraften til alle medlemmene, sier Lasse Kristiansen, leder for forhandlingen og sekretær Fagforbundet Oslo til foreningens nettside.

– Vi er svært godt fornøyd med at partene er enige om at all tidligere yrkeserfaring skal telle med som lønnsansiennitet. Dette vil først bli innført i forbindelse med tariffoppgjøret 2023, men vil ha stor økonomisk betydning for veldig mange av våre medlemmer, forsetter han.

– I tillegg er stedfortrederbestemmelsen forsterket. Fagforbundet er også godt fornøyd med at en rekke subjektive kriterier ved fastsettelse av individuell lønn er tatt ut. De ansatte på Kundesenteret får også et særskilt tillegg på 2000 kroner. Det treffer mange av de lavest lønnede, sier Lasse Kristiansen.

Les hele protokollen her:

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy