Førnøyd med sommerens familieleirer

UT PÅ TUR: Carina Korneliussen og sønnen Tian på båttur under familieleiren i Målselv i Troms. Far og samboer Terje Andersen fotograferer og ror.

UT PÅ TUR: Carina Korneliussen og sønnen Tian på båttur under familieleiren i Målselv i Troms. Far og samboer Terje Andersen fotograferer og ror.

Terje Andersen

Sommerens to familieleirer, arrangert av Fagforbundet og Framfylkingen, er over. Begge leirene var fulltegnet og tilbakemeldingene overstrømmende.

2016082210120920160822101209

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Leirlederne på leirene på Ringsaker i Hedmark og i Målselv kommune i Troms, Ingrid Buset og Astrid A. Mollerud fra Fagforbundet, forteller om to fantastiske uker hvor Fagforbundets verdier – fellesskap og solidaritet – virkelig kom fram.

– Tilbakemeldingene vi har fått er gode og mange vil tilbake. Noen synes det var litt for mye program, forteller Mollerud.

Les også: • Gøy på leir på landet

God ferieuke

Terje Andersen jobber til vanlig som vaktmester for Hero Norge på mottak for mindreårige asylsøkere i Tromsø. Denne sommeren var han med på familieleir for første gang, sammen med samboer sønnen Tian på 18 måneder.

– En flott opplevelse. Vi ble med i taubane og alt. Programmet var variert med kanotur, Polar Zoo og mye god mat.

Andersen forteller at de møtte andre familier fra nord i tillegg til imøtekommende personal og ledelse.

– Dessuten var strukturen lik den vi var vant til hjemmefra med ro ganske tidlig på kvelden, slik at alle var uthvilte neste morgen.

Les også: • Latter og glede på familieleiren

(Artikkelen fortsetter under bildet)


FERSKE JOURNALISTER: Nora på 11 år (liggende på gresset) og Kaja  på 15 år tester ut ulike måter å fotografere krokett på. Fra leiren på Ringsaker.

FERSKE JOURNALISTER: Nora på 11 år (liggende på gresset) og Kaja på 15 år tester ut ulike måter å fotografere krokett på. Fra leiren på Ringsaker.

Ingeborg Vigerust Rangul

Noe for alle

På leirene var det tilbud om alt fra kano til basseng, det var lavvoovernattinger, bueskyting og sirkusskole, «bli hørt»-kurs for ungdommene og dagsturer enten til rovdyrparken Polar Zoo for dem i Troms og Helgøya for dem i Hedmark.

– Vi arrangerte to veldig forskjellige leirer med forskjellig program. Felles er familieleirer som gir familier et billig ferietilbud, hvor læring, mestring og solidaritet står i sentrum, sier Buset.

Den første familieleiren ble arrangert i 2013. I fjor var det to leirer på Ringsaker og i år en på Ringsaker og en i Målselv kommune i Troms.

Tillitsvalgte fra Fagforbundet Troms og frivillige var ansvarlige på Haraldvollen i Målselv, i tillegg til Mollerud, mens det i Ringsaker var Buset som var ansvarlig sammen med ansatte fra Fagforbundet sentralt og frivillige fra Framfylkingen og Fagforbundet Ung.

– Fagforbundet Hedmark arrangerte en dag på Helgøya som var helt fantastisk, sier Buset.

• Følg Fagbladet på Facebook og abonner på nyhetsbrevet vårt

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy