JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frisørene vil ha økt minstelønn og en tydeligere tariffavtale

Økt minstelønn og tekstendringer for å gjøre tariffavtalen tydeligere og enklere å forstå for alle parter er Fagforbundets hovedkrav når frisørene startet lønnsforhandlingene i dag.

2020092814020420200928140204

tips@fagbladet.no

Når det gjelder økonomiske krav ønsker Fagforbundet en mest mulig sentral fordeling av midlene.

– Blir hengende etter

– Våre erfaringer, som er gjort over år, viser at det dessverre fortsatt er liten grad av lokale forhandlinger som gjennomføres ute hos virksomhetene. Dette resulterer i at frisørene ikke får et fullverdig oppgjør og blir hengende etter i sin lønnsutvikling, sier forhandlingsleder og AU-medlem i fagforbundet, Stein Guldbrandsen til Fagforbundets nettside.

Leder for Fagforbundet Frisørenes Fagforening, Vivian Jacobsen, har store forventninger til NHO-organisasjonen Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) etter et utspill på deres egen nettside.

Provisjonsbasert lønn presser frisører til å gå på jobb selv om de er syke: – Minstelønna må opp

NHO: Skal ikke være en lavtlønnsbransje

Der sier NFVB-president Espen Sævold at NFVB og Fagforbundet Frisørenes Fagforening er enige om målet:

– Vi skal ikke være en lavtlønnsbransje. Gode lønninger er med på å løfte bransjens omdømme, sier han.

– Hvis en slik uttalelse ha legitimitet, har vi en klar forventning om en betydelig økning i minstelønnssatsene. Økt minstelønn er viktig både for å sikre frisører en anstendig lønn og for å sikre rekruttering til faget, sier Vivian Jacobsen.

Samtidig påpeker Sævold at pengene må tjenes først: – Vi kan ikke bare bevilge oss lønninger vi synes vi fortjener. Vi må tjene inn nok til at bedriften ikke går med tap, sier han.

2500 medlemmer

Avtalen mellom Fagforbundet Frisørenes Fagforening og NHO omfatter om lag 2500 medlemmer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy