JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil ha nasjonale krav til norskkunnskap blant helsepersonell

Anna Granqvist (illustrasjonsfoto)

Frp fremmer forslag om at det stilles nasjonale krav til norskkunnskap til ansatte i helsevesenet. Derfor mener Fagforbundet at det er en dårlig ide.

2021031710090620210317100906

– På samme måte som for skole og barnehager må vi ha nasjonale krav til norskkunnskap i eldreomsorg og helsetjenesten, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug til NRK.

Hun sier de vil ha en kartlegging av om ansatte kan godt nok norsk.

– Hvis ikke må de få opplæring, og så må det munne ut i en test der de må bestå noen krav for å kunne jobbe i disse tjenestene, sier Listhaug.

– Opplæringen må munne ut i en test der de må bestå noen krav for å kunne jobbe i eldreomsorgen og helsetjenestene, sier Frps nestleder Sylvi Listhaug.

– Opplæringen må munne ut i en test der de må bestå noen krav for å kunne jobbe i eldreomsorgen og helsetjenestene, sier Frps nestleder Sylvi Listhaug.

Jan-Erik Østlie

Frp har tidligere vist til at misforståelser som følge av manglende norskkunnskaper kan få store konsekvenser.

– Dårlig ide

Iren Mari Luther leder yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, som blant annet organiserer assistenter, helsefagarbeidere og sykepleiere.

– Jeg synes det er et dårlig forslag med de tiltakene som ligger til grunn, sier hun til NRK.

– Jeg synes det er et dårlig forslag med de tiltakene som ligger til grunn, sier Iren Mari Luther.

– Jeg synes det er et dårlig forslag med de tiltakene som ligger til grunn, sier Iren Mari Luther.

Birgit Dannenberg

Luther mener en stor kartlegging av språkkunnskaper bare vil føre til en masse ekstra arbeid og byråkrati i en allerede presset kommunesektor. Og at det er unødvendig.

Hun etterlyser et opplæringstilbud som ledere kan ta i bruk der de vet det trengs.

– Vi vet jo allerede nå at vi har mange ute i tjenesten som har ulik bakgrunn og har språkutfordringer. Arbeidsgivere har godtatt dem som arbeidstakere da de ansatte dem. Gi dem heller språkopplæring, sier hun til rikskringkasterens nettutgave.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy