JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonskutt

Frp vil kutte pensjonsstønad til eldre innvandrere

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp).

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp).

Sissel M. Rasmussen

Frp vil fjerne pensjonsordningen for innvandrere som ikke har bodd her lenge nok til å få en hel minstepensjon.

2021012914381820210129143845

De siste årene har Frp fått gjennomslag for flere kutt i ordningen som eldre innvandrere har benyttet. Nå vil partiet fjerne hele ordningen med supplerende stønad, skriver Aftenposten.

– Hvis du kommer til Norge og ikke har bodd her lenge nok eller ikke arbeidet lenge nok til å få pensjon, da er det økonomisk sosialhjelp som gjelder. Det må være likt for alle, sier Frps Erlend Wiborg. Han leder Stortingets arbeids- og sosialkomité.

For å få en full minstepensjon må man ha bodd i Norge i 40 år. Innvandrere og flyktninger som kommer til Norge som godt voksne, rekker ikke det før de fyller 67.

De kan i stedet få en såkalt supplerende stønad, som gis for ett år av gangen. Stønaden er et alternativ til sosialhjelp og er behovsprøvd og skattepliktig. Reiser man utenlands i mer enn tre måneder sammenhengende, mister man stønaden.

Ordningen ble innført fra årsskiftet 2006 og har vært gitt til personer over 67 år med kort botid som har lav eller ikke opptjent pensjon i Norge. Stønaden skulle opprinnelig sørge for at denne gruppen fikk en stønad på nivå med ordinær minstepensjon.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy