Generelt tillegg på 2481 til ansatte i boligbyggelag

Colourbox.com

Fagforbundet og Virke er blitt enige om en ny tariffavtale for boligbyggelag. Avtalen gir et generelt tillegg på 2481 kroner og tilsvarende heving av minstelønnssatsene.

2020101415222020201014152215

tips@fagbladet.no

Avtalen gjelder ansatte i boligbyggelag, blant andre kontor- og administrasjonsmedarbeidere, tekniske ledere og håndverkere.

Fagforbundets krav var i hovedsak å sikre medlemmene reallønnsvekst og å sikre medlemmene at opparbeidede rettigheter og lønns- og arbeidsvilkår fra Samfo-avtalene blir videreført.

Samfo ble oppløst tidligere i år og de fleste virksomhetene der gikk over til Virke og tariffavtalen for boligbyggelag. Lokale særavtaler som var forankret i Samfos hovedavtale skal forankres i Virkes hovedavtale.

Det økonomiske resultatet på 2481 kroner og heving av minstelønnssatsene er på linje med frontfaget. Nå skal det føres lokale forhandlinger i henhold til tariffavtalens bestemmelser.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy