JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gir mer penger til tilrettelagte arbeidsplasser

ØKER: Arbeids- og sosialminister Hadia Tajik (Ap) får penger på statsbudsjettet til å levere 250 av de rundt 1200 til 1500 nye VTA-plassene forgjengeren Torbjørn Røe Isaksen (H) lovte de neste fire årene.

ØKER: Arbeids- og sosialminister Hadia Tajik (Ap) får penger på statsbudsjettet til å levere 250 av de rundt 1200 til 1500 nye VTA-plassene forgjengeren Torbjørn Røe Isaksen (H) lovte de neste fire årene.

Brian Cliff Olguin

Regjeringen foreslår å styrke tilbudet for tilrettelagte arbeidsplasser med 38,5 millioner kroner i budsjettet for 2022.

2021110809153620211108113834

redaksjonen@fagbladet.no

Det opplyser arbeids- og sosialminister Hadia Tajik (Ap) til Dagsavisen.

Arbeidstilbudet, som kalles varig tilrettelagt arbeid (VTA), er et tiltak for personer som trenger spesiell tilrettelegging og oppfølging for å være i arbeid.

Tilbudet er spesielt rettet mot dem som enten får, eller i nær framtid ventes å få, uføretrygd.

– Vi legger fram et forslag om å øke VTA-plassene med 250 nye plasser. Vi vet at det er enormt behov, og det er viktig at folk som har lyst til å være i arbeid, får muligheten til det, sier Tajik.

– I Hurdalsplattformen er vi veldig tydelige på at vi ønsker å øke dette tilbudet, sier hun.

Regjeringen vil doble fagforeningsfradraget: Så høyt kan det bli

Også den forrige regjeringen ønsket å styrke dette tilbudet, og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) varslet en økning mellom 1200 og 1500 plasser i løpet av den kommende regjeringsperioden hvis den ble gjenvalgt.

Tajik kan ikke svare på hvor mange flere VTA-plasser det kan bli i årene framover nå, men sier at det må tas i hvert enkelt budsjett.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy