JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Giske-videoen: – Fagforbundet deltar ikke i et politisk spill i denne saken

– Vi mener at de burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer, sier Fagforbundets nestleder Sissel M. Skoghaug.

– Vi mener at de burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer, sier Fagforbundets nestleder Sissel M. Skoghaug.

Kai Hovden

– Vi beklager at våre to kvinnelige medlemmer har kommet i en situasjon som de ikke selv har ønsket, sier Fagforbundets nestleder, Sissel M. Skoghaug.

2019022513002120230821171436

kathrine.geard@fagbladet.no

Kvinnen som opptrer sammen med Trond Giske i videoen fra Bar Vulkan, er sterkt kritisk til at Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og Helse tipset Arbeidpartiet om denne. Hun har uttalt til NRK at Fagforbundet hadde utnyttet henne til sitt eget formål i et maktpolitisk spill.

Hun mener saken om Giske ikke hadde blitt en stor sak uten rollen Fagforbundet tok, og både hun og venninnen vurderer å melde seg ut av Fagforbundet, ifølge kringkasteren.

Deltar ikke

Nå avviser Fagforbundet at det har noen rolle i bråket rundt Giske.

– Vi beklager at våre to kvinnelige medlemmer har kommet i en situasjon som de ikke selv har ønsket. For oss er det viktig at de to blir ivaretatt på best mulig vis. Vi er er sikre på at Fagforbundet i Oslo og den lokale fagforeninga vil bidra til dette, sier Fagforbundets nestleder, Sissel M. Skoghaug.

– Fagforbundet deltar ikke i et politisk spill i denne saken. Vi har 17.000 tillitsvalgte som står sammen for våre medlemmers interesser. Våre tillitsvalgte jobber på den enkelte arbeidsplass, på kommunalt, regionalt og nasjonalt nivå. Alle disse tillitsvalgte er ikke enige om alt, og vi kan gjøre ulike vurderinger av ulike saker, understreker Skoghaug.

Burde snakket med dem

– I denne saken sier to av våre lokale tillitsvalgte at de har forsøkt å ivareta det de mente var interessene til to av våre medlemmer. Vi mener at de burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer, sier Fagforbundets nestleder.

Mats Monsen i Fagforbundet Ung har tidligere i dag sagt at noen må stå opp for de jentene som føler seg tråkket på. Han mener de som har en sak, må selv få avgjøre hva de vil gjøre med den.

Kjente ikke til

Til Fagbladet beklager nestleder i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo den vendingen saken har tatt.

– Jeg er fryktelig lei for situasjonen jeg har satt disse jentene i. Min intensjon var å prøve å være en lynavleder, som trollene og media kunne ta. Jeg lyktes nok ikke godt nok med det. Beklager sterkt at de vurderer å melde seg ut av Fagforbundet på grunn av det jeg gjorde, sier Sandli til Fagbladet på SMS.

Tidligere har Knut Sandli sendt denne SMS-en til NRK:

«Saken har nok blitt betraktelig mer ubehagelig for dem enn jeg hadde kunnet forutsi. Jeg reagerte på Giskes oppførsel i en video jeg ble vist. Min hensikt var å varsle Arbeiderpartiets ledelse om dette i nominasjonsprosessen de var inne i. Etter dette viste det seg at videoen allerede var ute i offentligheten. Da valgte jeg å gi et intervju med VG når de ringte meg.»

Sandli har også sagt at han ikke kjente til kollega Terje Ferstad kontaktet valgkomiteen. På spørsmål fra VG om hva han tenker om at valgkomiteen ble kontaktet svarerhan slik:

– Man ville bruke alle muligheter til å stoppe Giske etter å ha sett videoen.

– Synes du det var riktig?

– Ja, svarer Sandli i intervjuet med VG.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy