Glåmdalsregionen slo på stortromma i Fagforbundsuka

Hovedtillitsvalgt i Åsnes, Wenche Vålbakken, kunne ønske velkommen til et godt besøkt og vellykket arrangement i Glåmdalsregionen under Fagforbundsuka.

Hovedtillitsvalgt i Åsnes, Wenche Vålbakken, kunne ønske velkommen til et godt besøkt og vellykket arrangement i Glåmdalsregionen under Fagforbundsuka.

Per Flakstad

De sju fagforeningene i Glåmsdalsregionen har god tradisjon med felles arrangementer. Mandag kveld fikk 180 medlemmer både faglig og menneskelig påfyll av Eli Rygg.

2014120212000020141202135008

per.flakstad@fagforbundet.no

Medlemmer fra sju ulike fagforeninger ble møtt med kaffe og kringle i døra da de kom til den nesten splitter nye rådhuskinoen kulturhus i Åsnes. I tillegg fikk de se ferske bilder fra Fagforbundets barneby i Angola på en stor monitor, der målet var å verve enda flere bidragsytere til forbundets store internasjonale solidaritetsprosjekt.

Fellesarrangement og lokale aktiviteter

De sju fagforeningen var Åsnes, Grue, Sør- og Nord-Odal, Eidskog, Kongsvinger og foreningen på Sykehuset Kongsvinger. I tillegg til et stort felles arrangement, skal også alle foreningene ha sine lokale fagforbundsaktiviteter i løpet av uka.

– Vi tjuvstartet allerede fredag, med et hyggelig treff for pensjonistmedlemmene her i Åsnes. I tillegg skal vi reise rundt på arbeidsplassbesøk og dele ut adventslysestaker, fortalte Wenche Vålbekken som er hovedtillitsvalgt i Åsnes.

Også de andre kommunale foreningene skal ut på arbeidsplassbesøk, med adventspakker og vafler til ansatte rundt omkring i glåmdalsregionene, blant annet til renholdere som har fått ny arbeidstid og må begynne klokka seks på morgenen, og til de anasatte på felles skatteinnkrevingskontor for Nord- og Sør-Odal.

– De har tøffe dager med planene om en dramatisk omlegging som kan føre til nedbygging av de kommunale kontorene, så dem må vi ta litt ekstra vare på, sa Mona Vangen som er hovedtillitsvalgt i Nord-Odal.

Faglig og menneskelig påfyll

Så var det tid for Eli Rygg. Den tidligere programlederen for den populære TV-serien Portveien 2 snakket om kommunikasjon og nærvær som faglig påfyll for de ansatte i omsorgssektoren. I tillegg fikk alle også menneskelig påfyll med temaet «retten til å være meg».

Hun berørte vanskelige temaer som sorg og sinne, men også om glede og forelskelse. Hun delte raust av egne historier og sitt eget levde liv, og snakket om hvordan vi kan trene oss opp til nærvær i eget liv slik at vi ser og hører andre bedre, men uten at dette påvirker vår egen historie.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy