JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Grønn ungdom ber MDG se til venstre

VIL VISE VEI: Tobias Stokkeland, leder i Grønn Ungdom.

VIL VISE VEI: Tobias Stokkeland, leder i Grønn Ungdom.

Ole Berg-Rusten / NTB

MDGs ungdomsparti mener moderpartiet skylder velgerne å si hvilken regjering de støtter, og at det må være en regjering til venstre i det politiske landskapet.

2024021208394820240212083948

redaksjonen@fagbladet.no

– Vi synes at MDG skylder velgerne å vite hvilken regjering de støtter, og vi er tydelig på at MDG bør støtte en venstresideregjering, sier Grønn Ungdoms leder Tobias Stokkeland i en pressemelding.

Beslutningen om det de mener må være partiets foretrukne politiske side ved stortingsvalget i 2025, ble vedtatt på et ekstraordinært landsstyremøte søndag.

– Vi ser ikke noen fremtid for MDG på høyresiden i 2025 og er tydelige på at MDG må være en garantist for å holde Frp unna innflytelse nasjonalt, sier Stokkeland.

Selv om MDG offisielt definerer seg som et blokkuavhengig parti, har partiet i stor grad samarbeidet med rødgrønne partier i de kommunene og byene partiet har hatt makt.

På et sentralstyremøte i januar vedtok MDG at partiet er åpen for samarbeid både til høyre og venstre etter neste stortingsvalg. Partileder Arild Hermstad betegnet da MDG som et sentrumsparti.

– Støre-regjeringen har ikke levert. De deler ut nye oljelisenser og bygger ned natur i fullt tempo, sa MDG-lederen til NRK.

Hermstad var tydelig på at partiet ønsker å forhandle med de partiene som gir størst gjennomslag for solidarisk, grønn politikk. Vedtaket på sentralstyremøtet i januar var en innstilling til landsstyret, og formuleringen skal behandles der 15. mars.

– Vi er et samarbeidsvillig parti i sentrum av norsk politikk. Det viktigste for oss er å sikre Norge en regjering som mener alvor med å sette klima og natur for all sin politikk, sa Hermstad til NTB.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy