Hadia Tajik hjalp foreldrene sine i butikken

Hadia Tajik, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet

Hadia Tajik, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet

Bjørn A. Grimstad

SERIE: Min første sommerjobb

2015070112000020150702123450

– Min første sommerjobb var at jeg hjalp foreldrene mine i butikken deres, Ali Kolonial, i Bjørheimsbygd i Rogaland. Ryddet i hyller, satte frem og priset varer. Jeg vet ikke hvor gammel jeg var første gang. Ikke så gammel. Tror ikke egentlig de hadde så veldig bruk for at jeg tuslet omkring der, men jeg var glad for å være nyttig og likte å se varene pent i hyllene

Lønn: – Det var de sedvanlige ukepengene. Men det handlet også om at jeg egentlig ikke trengtes, men fikk lov til å bidra litt.

Beste minne: – Da jeg fikk lov til å slå inn varene til en kunde i kassa første gang. Det var stas. Mor stod ved siden av og passet på, slik at jeg ikke gjorde noe feil.

Viktigste erfaring: – Siden bidragene mine var usystematiske vet jeg ikke helt om jeg lærte noe av det jeg selv gjorde. Men jeg har lært mye av å ha hardtarbeidende foreldre. De stod opp tidlig, la seg sent, og hadde høy arbeidsmoral. Det har jeg prøvd å videreføre.

Råd til ungdom som skal ut og jobbe: – Meld deg inn i LO og sett deg inn i rettighetene dine.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy