JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg på ledelse i Fagforbundet

Helene Harsvik Skeibrok er Fagforbundets nye nestleder

Per Flakstad

Helene Harsvik Skeibrok (43) ble valgt til Fagforbundets nye nestleder sammen med Odd-Haldgeir Larsen. Hun kommer fra vervet som leder i Fagforbundet Innlandet.

2022101813064320221018180339

per.flakstad@fagbladet.no

Den nye nestlederen er en rutinert tillitsvalgt som har vært med på hele reisen etter at Fagforbundet ble etablert i 2003.

Rutinert tillitsvalgt

Omsorgsarbeideren organiserte seg først i Norsk Helse og Sosialforbund, og i 2002 ble hun frikjøpt til et prosjekt for å verve engasjerte unge medlemmer. Da Fagforbundet ble etablert året etter be hun valgt inn i det sentrale ungdomsutvalget, og siden har det i grunnen ballet på seg med oppgaver og verv. Det er en rutinert tillitsvalgt som nå er blitt forbundets nye nestleder.

I 2006 ble hun seksjonsleder for yrkesseksjon helse- og sosial i Hedmark, og i 2009 ble hun opplæringsansvarlig fylket. I 2013 ble hun valgt som nestleder, og i 2017 ble hun Fagforbundet Hedmarks nye leder.

Da Hedmark og Oppland ble slått sammen til en fylkesregion, slo også de to fylkesorganisasjonene i Fagforbundet seg sammen, og Helene ble den nye fylkesregion-lederen fra 1. januar 2020.

I landsmøteperioden fra 2013 til 2017 var hun varamedlem til forbundsstyret, og siden landsmøtet i 2017 har hun sittet i forbundsstyret.

Per Flakstad

Blir pendler

Hun er vokst opp i Hedmark, og de fleste årene har hun bodd i Hamar der hun etter å ha fullført fagutdanningen som omsorgsarbeider i 2001 fikk en 13,5 prosent stilling i hjemmebasert omsorg. Først etter to år ble stillingen hennes utvidet til 75 prosent.

– Min første parole i et 1.mai-tog var «Heltid, en rettighet». Jeg vet hva dette handler om, sier hun.

Tobarnsmoren med døtre på ni og tolv år bor i Hamar, og må nå basere seg på å pendle til Fagforbundets hovedkontor i Oslo.

– Jeg er så heldig å være gift med en flott mann som stiller opp og tar mye ansvar hjemme. Det har vært nødvendig med de vervene jeg har hatt i Hedmark og Innlandet, og han sier at det går for det samme om jeg kommer veldig sent hjem, som jeg ofte har gjort til nå, eller om jeg må overnatte i Oslo, sier hun.

– Derfor skal pendlingen gå fint. Det handler jo ikke bare om å jobbe i Oslo, men også at et verv som dette vil medføre en del reising.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy