Helse Nord med stort seminar på hotell i streik

PROVOSERT: Streikevaktene utenfor Radisson Blue i Bodø. I dag og fredag holder Helse Nord seminar for et 70-talls styremedlemmer på hotellet.

PROVOSERT: Streikevaktene utenfor Radisson Blue i Bodø. I dag og fredag holder Helse Nord seminar for et 70-talls styremedlemmer på hotellet.

I dag og i morgen holder Helse Nord seminar for et 70-talls styremedlemmer på streikerammede Radisson Blu hotell i Bodø. Fellesforbundet er kraftig provosert. Ansattes representanter reiser hjem.

2016051915593020160520132323

Vi mener Helse Nord med dette blander seg inn i en lovlig arbeidskonflikt.

Per Christian Jacobsen, Fellesforbundet Nordland

Helse Nord er Nord-Norges største offentlige arbeidsgiver. Det har provosert kraftig når de nå holder seminar for foretakets styre, administrativ ledelse og samtlige sykehusstyrer i Nord-Norge på et streikerammet hotell. Seminaret samler mellom 70 og 80 personer, men avvikles med få av de ansatteres presentanter.

Seks ansatterepresentanter kommer fra Fagforbundet. Samtlige meldte forfall og reiste hjem før seminaret startet. I ettermiddag fikk Fagbladet melding om at også ansattes representanter fra Delta velger å melde forfall.

Ledelsen ved Helse Nord mener det er ukontroversielt å avvikle seminaret på det streikerammede hotellet. Se tilsvar lenger ned.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRAPPES OPP: Seks ansatte er i streik i dag. Tirsdag tar Parat ut 29 ansatte til.

TRAPPES OPP: Seks ansatte er i streik i dag. Tirsdag tar Parat ut 29 ansatte til.

– Kunne vært flyttet

– Styrerepresentasjonen er personlig, og hver og en har tatt sitt eget valg. Men samtlige av Fagforbundets representanter har meldt forfall, forteller konserntillitsvalgt Kari Sandnes, som forlot Bodø i ettermiddag.

Hun er selv provosert over at seminaret blir avviklet på det streikerammede hotellet. Sandnes anmodet ledelsen i Helseforetaket om å flytte både styremøtene og seminaret.

– Styremøtet ble flyttet, men altså ikke seminaret. Jeg mener det er unødvendig. Vi kunne ha brukt for eksempel Nordlandssykehusets egne lokaler uten overnatting for styremedlemmene, sier Sandnes.

Da styremøtet var over i formiddag, valgte hun i likhet med et titalls ansattes representanter å sette kursen hjemover.

– Solidaritet med de streikende er viktigst nå, sier hun.

– Helse Nord blander seg inn

Leder av Fellesforbundet Nordland, Per Christian Jacobsen, er kraftig provosert over Helse Nord.

– Vi mener Helse Nord med dette blander seg inn i en lovlig arbeidskonflikt. De forholder seg ikke nøytralt, men stiller seg på arbeidsgivers side, sier han.

Jacobsen viser til at både Bodø kommune og Nordland fylkesting har vist respekt for streiken og avlyst arrangement på steder der ansatte er i streik.

– Vi har seks av våre medlemmer i streik på hotellet, og ytterligere 29 fra Parat blir tatt ut på tirsdag, sier han.

– Helt ukontroversielt

Helse Nord avviser kritikken.

– Vi har vurdert situasjonen, men hotellet er åpent og i drift. Med all respekt for en lovlig konflikt, så kan vi ikke se at det er noe kontroversielt i å holde seminaret på dette hotellet, sier kommunikasjonsdirektør Siw Sandvik ved Helse Nord.

Hun viser til at få av hotellets ansatte er tatt ut i streik, og at seminaret dermed ikke behøver å berøre jobbene til de streikende.

– Helse Nord er ikke en del av denne konflikten, påpeker Siw Sandvik, som finner det beklagelig at de ansattes representanter valgte å melde forfall.

– Det er helseforetakets første styreseminar etter at det ble valgt nye styrer ved sykehusene. Det er beklagelig at de ansattes representanter ikke deltar, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy