JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helsedirektoratet lyser ut 560 millioner kroner for å få flere fastleger

FASTLEGER: Flere skal nå få en fastlege.

FASTLEGER: Flere skal nå få en fastlege.

Gorm Kallestad / NTB

Helsedirektoratet vil sikre et løft i antall fastleger.

2024041809245620240418093825

Det skriver de i en pressemelding.

– I 2023 fikk vi over 500 nye fastleger. Selv om det også sluttet 300 fastleger i perioden, ble det en økning på over 200 fastleger totalt. Det er flott å se at rekrutteringen har gått betydelig opp, og i vi ser nå at antallet som er uten fastlege endelig har begynt å falle, sier divisjonsdirektør Helen Brandstorp.

Direktoratet mener samtidig at man ennå ikke er i mål.

– Vi er ikke i mål og trenger at flere velger spesialiteten allmennmedisin og blir fastlege. Derfor er det så viktig at allmennlegetjenesten er en attraktiv og trygg karrierevei, og tilskuddet er et svært viktig bidrag. Fastlegeordningen blir gjerne omtalt som grunnmuren i helsetjenesten, sier Brandstorp.

Fastlegekrisen er på hell.

Leger som spesialiserer seg i allmennmedisin (ALIS) kan få tilbud om avtaler med kommunen om et tilrettelagt spesialiseringsløp og kompensasjon for utgifter til utdanningen.

Helsedirektoratet skriver videre at dette skal bidra til forutsigbarhet og trygghet for legen i tiden spesialistutdanningen pågår.

Denne retten bortfaller derimot dersom en allmennlege i spesialisering er ansatt eller tilknyttet et vikarbyrå eller annen privat kommersiell aktør innenfor en medisinsk virksomhet.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy