JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helsedirektøren til uvaksinert helsepersonell: – Dere har selv et ansvar

– Det er svært krevende at det er mye helsepersonell som ikke er vaksinert under en pandemi, sier Bjørn Guldvog.

– Det er svært krevende at det er mye helsepersonell som ikke er vaksinert under en pandemi, sier Bjørn Guldvog.

Leif Martin Kirknes

Kun 30 prosent av sykehjemmene har kapasitet til å omplassere uvaksinert helsepersonell. Uheldig, sier helsedirektøren, som mener det er krevende at mange er uvaksinerte.

2021121609133220211216091332

– Sykehjemmene må gjøre en vurdering av hvordan risikoen blir så lav som mulig for dem som er mest utsatt og bruke ressursene slik at det er trygt for beboerne og pasientene, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NRK.

Han mener det er uheldig at så mange sykehjem ikke får omplassert uvaksinert helsepersonell. Han legger også til at vaksinetvang for helsepersonell ikke er aktuelt per nå.

– Vi skal ikke se helt bort fra at det kan bli en diskusjon i tiden fremover. Det er svært krevende at det er mye helsepersonell som ikke er vaksinert under en pandemi, sier Guldvog.

Han har én beskjed til helsepersonell som ennå ikke har tatt koronavaksinen:

– Dere har selv et ansvar for å ikke utsette de som er pleietrengende og sårbare for smitte. Det er en viktig forpliktelse også for helsepersonell, sier han.

I en rekke europeiske land har myndighetene gjort koronavaksinen obligatorisk for helsearbeidere. Høyre er blant dem som har tatt til orde for å innføre vaksinekrav for helsepersonell her til lands.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy