JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her er Jonas på hjemstedet til Ap-kjempen Oddvar Nordli

ÆRE: Jonas Gahr Støre (i midten) synes det er en ære å bli spurt om å tale på Tangen 1. mai. Her flankert av Fagforbundsmedlemmene Bjarne H. Christiansen (f.v.), Bente B. Bjørtomt, Kjellrun Buseth og Oddny Buseth.

ÆRE: Jonas Gahr Støre (i midten) synes det er en ære å bli spurt om å tale på Tangen 1. mai. Her flankert av Fagforbundsmedlemmene Bjarne H. Christiansen (f.v.), Bente B. Bjørtomt, Kjellrun Buseth og Oddny Buseth.

Svein Skavang Graadal

– Støre traff oss med 1. mai-talen sin, sier fire medlemmer av Fagforbundet.

2018050310171020230821171436

tips@fagbladet.no

Fire medlemmer av Fagforbundet vi traff på årets 1. mai-arrangement på Tangen i Hedmark er godt fornøyd med Ap-leder Jonas Garhr Støres tale.

– 1. mai er først og fremst dagen for internasjonal solidaritet, sa Støre. Det er vi helt enige i.

Bente Bjørtomt, Oddny Buseth, Bjarne H. Christiansen og Kjellrun Buseth har mange års medlemskap i Fagforbundet. Til samfunnshuset på Tangen finner de veien 1. mai år etter år. Og denne gangen hadde også Ap-leder Jonas Gahr Støre møtt opp til arrangementet 1. mai.

Omstilling

På 1990-tallet ble Støre utenlands ofte møtt med at Norden hadde en samfunnsmodell på vei ned, der staten var for stor og fagbevegelsen hadde for stor makt.

– Dette stilnet rundt 2000, fordi disse landene klarte omstillingen best. Staten kunne styre utdanningen og sterke fagforeninger betyr orden i arbeidslivet.

– Når det gjelder omstilling, er jeg blitt spurt om jeg er redd for ny teknologi. Det er jeg slett ikke, der er gammel teknologi jeg er redd for, sier Ap-lederen.

– Fagbevegelsen er en veldig viktig institusjon å hegne om, sa Støre.

– Det er en utfordring at organisasjonsprosenten går ned. Høyresiden er med på å forsterke dette, med redusert fradrag for fagforeningskontingenten, en svekket arbeidsmiljølov og større mulighet for midlertidig ansettelse.

– Ikke minst når det gjelder fagbevegelsens rolle og posisjon traff Ap-lederen oss med uttalelsene sine, sier de fagorganiserte Fagbladet traff på Tangen.

Offentlig kontra privat

Støre kom også inn på spørsmålet om å sette offentlig virksomhet ut til private.

– Utdanning og helse er fellesskapets prosjekter, sa han.

– Vi vil slett ikke ha kommersielle aktører i for eksempel barnevernet, sier de fire.

– Barnevernsbarn er de svakeste av de svake – de skal ikke shoppes rundt.

Anerkjenner lønnsoppgjøret

Jonas Gahr Støre mente også dette var dagen for å anerkjenne det vi fikk til i årets lønnsoppgjør.

– Det er viktig å minne om at kampen for rettferdighet og frihet aldri er vunnet en gang for alle, sa Støre. – Den kampen må fortsette hele tiden.

– 1.mai er en dag vi har mye å minnes, mye å forsvare og mye å være stolte av. Samtidig skal vi være forventningsfulle og tålmodige, sa Støre og la til at det er en ære å bli spurt om å holde tale på et så flott arrangement som på Tangen.

– Dette er kjennetegnene ved suksess

TENK STORT:  Vi må tørrre å tenke stort, er Ingebrigt Steen Jensens budskap.

TENK STORT: Vi må tørrre å tenke stort, er Ingebrigt Steen Jensens budskap.

Svein Skavang Graadal

Ingebrigt Steen Jensen er foredragsholder, forfatter, har jobbet med Arbeiderpartiet i to valgkamper (for for Brundtland og Jagland) og har dedikert livet sitt til Stabæk fotball. Han var den andre taleren på Tangen 1. mai.

Steen Jensen la vekt på kjennetegn ved de som har suksess.

– De er har visjoner, de har verdier og de setter seg store mål. Vi må tørre å tenke stort, sa han.

– Dessuten må vi unne folk suksess. Vi har her til lands lett for å bli irritert og ikke inspirert når andre lykkes.

– Et annet trekk ved dem som har sukses er at de er fantastiske historiefortellere. De får folk motivert og inspirert, sa teen Jensen, og nevnte Martin Luther Kings berømte tale «I have a dream».

– Han sa ikke «I have a strategy plan»!

– Støre og Steen Jensen utfylte hverandre veldig godt, mente Fagforbundets fire.

At han mente partiet Rødt med Bjørnar Moxnes burde få åtte mandater på Stortinget «for å holde Ap i øra», hadde de også sansen for.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy