JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rask enighet om solid lønnsløft

Her får lavlønte over 20.000 kroner

Både LO Stats forhandlingsleder Lise Olsen og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten er fornøyd med å ha kommet i havn med det generelle tillegget i Spekter-oppgjøret.

Både LO Stats forhandlingsleder Lise Olsen og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten er fornøyd med å ha kommet i havn med det generelle tillegget i Spekter-oppgjøret.

Alf Ragnar Olsen

De sentrale forhandlingene i Spekter-oppgjøret er ferdige. Lavlønte får over 20.000 kroner.

2023042421163620230425083648

per.flakstad@fagbladet.no

Alle får et sentralt tillegg på minimum 14.625 kroner i årslønn, men lønn skal forhandles videre i B-delsforhandlingene ute i de forskjellige virksomhetene. Medlemmer som har årslønn under 490.242 kroner får ytterligere et lønnstillegg på 5850 kroner. Dette gjelder ikke lærlinger og unge arbeidstakere.

Hvilke lavlønte får ekstra tillegg? Se lista her

– Resultatet er i tråd med resultatet fra forhandlingene mellom LO og NHO, sier Odd Haldgeir Larsen, forhandlingsleder fra Fagforbundet.

– Jeg er fornøyd, og vi har forhandlet fram et historisk godt oppgjør for våre forbunds medlemmer, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Etter at denne sentrale forhandlingen er ferdig, blir det lokale forhandlinger på alle virksomheter. LO Stat understreker at resultatet fra dagens forhandlinger er i tråd med frontfaget, altså oppgjøret mellom LO og NHO.

Slik skal Posten spare 100 millioner: – Må jobbe mer for samme lønn

Det sentrale tillegget gjelder ikke for medlemmer i område 10 (Helseforetak med sykehusdrift) og 13 (Sykehus med driftsavtaler). Lønnstillegget for disse områdene skal fastsettes i senere forhandlinger.

– Spekter er fornøyd med å ha kommet til enighet i de innledende sentrale forhandlingene i årets lønnsoppgjør med Unio, LO og YS, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Nå som det sentrale lønnsoppgjøret er i havn starter forhandlinger på virksomhetene.

Frist for avslutning av de lokale forhandlingene er 16. mai kl. 12:00. Frist for de videre forhandlinger i område 10, 11 (Øvrige Helseforetak) og 13 skal avtales senere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy