JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her kan det bli kinostreik fra torsdag

May Berg

Hvis meklingen mellom Fagforbundet og Virke ikke gir et resultat vil 79 kinoansatte i Bergen, Trondheim og Drammen bli tatt ut i streik fra torsdag morgen.

2022061308460620220613091707

per.flakstad@fagbladet.no

– Kinoansatte trenger en lønn det går an å leve av, sier Karianne Hansen Heien, Fagforbundets forhandlingsleder til forbundets nettside.

– Lavt lønnsnivå

Etter at forhandlingene ble brutt i mai må partene møte hos riksmekleren. Fristen for å bli enige om en meklingsløsning er ved midnatt onsdag. Hvis de fortsatt ikke klarer å bli enige, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse torsdag morgen.

Brudd for kinoansatte

 – Kinoansatte har et veldig lavt lønnsnivå, og ingen tillegg for å jobbe på ubekvem arbeidstid. Vi har tro på at vi skal finne en løsning i meklingen, men uten en løsning som møter våre viktigste krav, vil det ende i streik, sier Karianne Heien Hansen.

Sentrale krav for Fagforbundet er innføring av ubekvemstillegg på kveldstid samt et godt lønnstillegg.

79 medlemmer tas ut

Fagforbundet tar i første omgang ut 79 medlemmer i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen.

– Vi er forberedt på en langvarig konflikt. Film og kultur er viktig for mange, men vi ser ikke for oss at det er fare for liv og helse. Dermed vil streiken vare helt til arbeidsgiver gir seg, fortsetter forhandlingslederen.

De ansatte som i første omgang er tatt ut i streik arbeider ved disse kinoene:

Bergen kino

Drammen kino

Colosseum kino, Oslo

Gimle kino, Oslo

Klingenberg kino, Oslo

Ringen kino, Oslo

Saga kino, Oslo

Nova kino, Trondheim

Prinsen kino, Trondheim

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy