JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norlandia-skandalen

Her treffer Siv Jensen eldre kvinne som lå alene i store smerter uten å få hjelp på Norlandia-bosenter

BESØKTE SKOGGATA: Frp-leder Siv Jensen sa at konkurranse gjør at alle aktører, enten de er kommunale, kommersielle eller ideelle, strekker seg litt lengre for bedre kvalitet.

BESØKTE SKOGGATA: Frp-leder Siv Jensen sa at konkurranse gjør at alle aktører, enten de er kommunale, kommersielle eller ideelle, strekker seg litt lengre for bedre kvalitet.

NRK

– Det er mulig å få opp standarden og kvaliteten i hele omsorgstilbudet til eldre hvis man tør å tenke litt annerledes, sa Frp-leder Siv Jensen da hun besøkte Norlandia Skoggata.

2017090113523720230821171436

yngvil@lomedia.no

Frp-lederen besøkte Norlandia Skoggata bo- og servicesenter under valgkampen i 2013, bare måneder etter at det hadde åpnet.

Da møtte hun den syke og sterkt pleietrengende moren til søskenparet Gidske Kvilhaug og Trygve Anghus. De sto fram tidligere denne uka og fortalte at moren fikk mangelfull pleie og omsorg i sitt siste leveår.

– Siv Jensen så bare fasaden, mens vi visste hvordan det virkelig var, sa søsknene til FriFagbevegelse og Fagbladet.

Frp-lederen likte godt det hun fikk se hos Norlandia, og sa blant annet dette til NRK under sitt besøk i 2013:

– Jeg synes dette var veldig oppløftende, fordi man ser at det er mulig å få opp standarden og kvaliteten i hele omsorgstilbudet vi gir til eldre mennesker, hvis man tør å tenke litt annerledes.

Frp-lederen har klokkertro på konkurranse i eldreomsorgen:

– Jeg har lyst til å understreke at jeg har sett veldig mye bra i det offentlige også. Men det er nettopp fordi man utfordrer hverandre, kommer opp med nye ideer og ser ting på en annen måte, at det beboernes interesser som blir satt i sentrum, sa Jensen.

– Det gjør hele tiden at alle som er aktører, enten de er kommunale, private eller ideelle, strekker seg litt lengre for bedre kvalitet, sa hun.

Åge fikk levende fluelarver i såret

«Hun ringte på, men ingen kom»

Moren til Anghus og Kvilhaug hadde benskjørhet og slet med store smerter. Hun var avhengig av å få smertestillende ofte, og før smertene slo inn. De pårørende forteller at hun ble liggende alene inntil fire timer i store smerter før noen kom å ga henne medisin.

«Hun ringte på, men ingen kom. Fikk hun tak i noen, sa de at de kom snart, men som regel tok det lang tid før noen kom, gjerne flere timer», fortalte de to.

SE VIDEOINTERVJU MED DE PÅRØRENDE

– Ikke en diskusjon om offentlige eller private tjenester

FriFagbevegelse spurte Siv Jensen hva hun tenker om de tidligere kommentarene sine etter avsløringene om situasjonen for enkelte beboere i Norlandia Skoggata. Jensen beskriver opplevelsene deres som «uakseptable avvik», og sier at slikt ikke skal skje, verken hos kommunen eller private.

– Men det er et blindspor å generalisere enkelthendelser og gjøre dette til en diskusjon om offentlige eller private tjenester, sier Frp-lederen i et epost-intervju med FriFagbevegelse.

– Du sier man ikke skal generalisere ut fra enkelthendelser, mens du selv brukte nettopp Norlandia Skoggata som et enkelteksempel på at private aktører – i dette tilfellet kommersielle aktører – er med på å gjøre standarden og kvaliteten i eldreomsorgen bedre. Hva er din kommentar?

– Jeg synes ikke vi skal generalisere de enkelthendelsene vi nå har sett til å gjelde alle beboere i Norlandias tiltak. På samme måte synes jeg ikke vi skal slå alle kommunale over en kam hvis det skjer avvik, svarer Siv Jensen.

Frp-lederen viser til at den borgerlige regjeringen har foreslått å etablere en uavhengig kommisjon som skal undersøke alvorlige hendelser i helse- og omsorgstjenesten.

LES MER OM NORLANDIA-SKANDALEN

Moss kommune forlenger kontrakten med Norlandia

Mor lå alene på rommet med store smerter, men fikk ikke hjelp

Norlandia sender Åge-saken til Helsetilsynet

Åge ble fratatt sjansen til vellykket gjenopplivning

Erna skrøt av privat omsorgsbolig – men er taus etter skandalen hvor pasient fikk larver i såret

Politikere i Moss fortviler etter larve-skandalen: – Jeg ble rasende

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy