JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Historisk avgjørelse: Truse-trekk på arbeidsplass var ikke seksuell trakassering

illustrasjon

illustrasjon

Colourbox

En ansatt som fikk blottet underlivet da en overordnet trakk ned boksershortsen hans, ble ikke utsatt for seksuell trakassering, ifølge Diskrimineringsnemnda.

2021011910453720210119104557

Det var da mannen skulle bytte til arbeidsklær i bedriftens garderobe at en overordnede kom bakfra og dro ned boksershortsen hans. Det er uenighet om hvor langt ned shortsen ble trukket, men nemnda legger til grunn at mannens «underliv og bakende ble eksponert», ifølge Klassekampen.

Den ansatte opplevde situasjonen som krenkende og ydmykende og ble sykmeldt i to uker. Han klaget saken innfor Diskrimineringsnemnda og krevde 30.000 kroner i oppreisning.

Den overordnede var på sin side raskt ute og beklaget hendelsen, noe nemnda vektlegger i sin avgjørelse om ikke å gi den ansatte medhold.

Nemnda finner flere omstendigheter som bidrar i den ansattes disfavør og konkluderer med at «selv om handlingen var uakseptabel, er likevel nemndas vurdering at de nevnte momentene bidrar til å tone ned handlingens ellers grove karakter».

Avgjørelsen er historisk. Det er den første nemnda avsier i denne type saker etter at den ved nyttår i fjor fikk ansvaret også for saker som omhandler seksuell trakassering.

Gravid kvinne ble nektet jobb – tilkjent oppreisning

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy