illustrasjon
Colourbox
Det var da mannen skulle bytte til arbeidsklær i bedriftens garderobe at en overordnede kom bakfra og dro ned boksershortsen hans. Det er uenighet om hvor langt ned shortsen ble trukket, men nemnda legger til grunn at mannens «underliv og bakende ble eksponert», ifølge Klassekampen.
Den ansatte opplevde situasjonen som krenkende og ydmykende og ble sykmeldt i to uker. Han klaget saken innfor Diskrimineringsnemnda og krevde 30.000 kroner i oppreisning.
Den overordnede var på sin side raskt ute og beklaget hendelsen, noe nemnda vektlegger i sin avgjørelse om ikke å gi den ansatte medhold.
Nemnda finner flere omstendigheter som bidrar i den ansattes disfavør og konkluderer med at «selv om handlingen var uakseptabel, er likevel nemndas vurdering at de nevnte momentene bidrar til å tone ned handlingens ellers grove karakter».
Avgjørelsen er historisk. Det er den første nemnda avsier i denne type saker etter at den ved nyttår i fjor fikk ansvaret også for saker som omhandler seksuell trakassering.
Erklæringen sier at minst halvparten av de ansatte i turnus innen 2025 ha heltidsstilling. (Illustrasjonsbilde)
Frøydis Falch Urbye
HELTIDSKULTUR: Fafo-forsker Leif E. Moland (innfelt) mener det er en umulig løsning å fortsette med den turnusmodellen som er mest utbredt i helse- og omsorgssektoren i dag, med 7-8-timers vakter og jobb hver tredje helg, dersom heltidskultur er målet.
Colourbox.com. Innfelt: fafo.no
Helsepersonell blir oftere smittet av korona enn andre.
Colourbox.com
Erik Cato Haug, leder i Fagforbundet i Østre Toten, kaller utflyttingen av IT-tjenestene en fallitterklæring.
Werner Juvik
LANG ERFARING: Renholder Sissel Pedersen ble årets ansatt i en kåring utført av Helse Nord. Hun blir omtalt som et sosialt lim på avdelingen, noe som bidro til at hun nå blir hedret.
Sondre Skjelvik/NRK
TØFF HVERDAG: Gamle Svinesundbru er åpnet for grensependlere i helsekritiske funksjoner. Likevel, det er en tøff hverdag, med daglige kontroller, sier Karin Stacke.
Ola Tømmerås