JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hjelpepleieren tok bachelor: Rekordmange vil ha lederkurs

REKORDSØKING: Studiet Organisasjon og ledelse i regi av Fagforbundet satte søkerrekord i år.

REKORDSØKING: Studiet Organisasjon og ledelse i regi av Fagforbundet satte søkerrekord i år.

Colourbox.com / SØREN THOMSEN

Fagforbundets høgskolestudium i organisasjon og ledelse har aldri hatt flere søkere enn i år.

2020091510084320200915134306

guro.gulstuen.nordhagen@fagbladet.no

– Det kom som ramlende fra en sky. Jeg anbefaler virkelig flere å benytte seg av tilbudet. For meg har dette bare vært positivt, og jeg har nå en mye større forståelse for og kompetanse på jobben min, sier Yvonne Cathrine Nilsen (52).

{s1}

Hun har benyttet seg av utdanningstilbudet Fagforbundet tilbyr i samarbeid med Høgskolen i Innlandet. Hjelpepleieren har på seks år tatt en bachelorgrad med fordypning i offentlig økonomi og ledelse. Før jul fullførte hun med toppkarakter, på en oppgave om velferdsteknologi i kommuner.

Nilsen er ikke alene. Kurset har vært tilbudt siden 2009, og i år økte søkertallet fra 300 til 568. Det er ny rekord.

– Vi trodde etterspørselen ville dale, men det har vært helt motsatt. Det er jeg veldig glad for, sier Trond Finstad, leder i Fagforbundets Yrkesseksjon kontor og administrasjon.

GLAD FOR ØKNING: Trond Finstad er glad for at så mange vil benytte seg av studietilbudet Fagforbundet tilbyr i samarbeid med Høgskolen i Innlandet. Han har selv tatt flere studier ved siden av jobben de siste årene.

GLAD FOR ØKNING: Trond Finstad er glad for at så mange vil benytte seg av studietilbudet Fagforbundet tilbyr i samarbeid med Høgskolen i Innlandet. Han har selv tatt flere studier ved siden av jobben de siste årene.

Fagforbundet

Tilbudet er gratis og tas som deltidsstudium kombinert med full jobb. Oppgaver og innleveringer skal være skreddersydd for hver student.

– Fordi man kan søke opptak på bakgrunn av realkompetanse (faglig vurdering av det du faktisk kan basert på jobberfaring, i stedet for opptak basert på ungdomsskolekarakterer, red.anm.), fungerer dette som en døråpner til høyere utdanning for de som ikke har så mye utdanning fra før, slik tilfellet er for mange av våre medlemmer. Av erfaring vet vi at det er det mange kvinner med lite eller ingen utdanning som søker seg til studiet, sier Christina Kårstad, konstituert fagleder i Yrkesseksjon kontor og administrasjon.

Nilsen er nå på jobbjakt. Drømmen er å jobbe med utvikling og digitalisering. *

privat

Jeg har nå en mye større forståelse for og kompetanse på jobben min.

Yvonne Cathrine Nilsen, hjelpepleier med ny bachelor i teknologi og ledelse

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy