Hjelper arbeidsfolk ut av rus

HEKTISK ÅR: 2015 var et begivenhetsrikt år for Akan og direktør Elisabeth Ege.

HEKTISK ÅR: 2015 var et begivenhetsrikt år for Akan og direktør Elisabeth Ege.

Jan-Erik Østlie

Akanansatte møter daglig arbeidstakere som sliter med rus- eller spilleproblemer.

2016033018360020160331103525

jan.erik@lomedia.no

Torsdag holder Akan – arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk sitt årsmøte. Hit kommer LOs nestleder Tor-Arne Solbakken og NHO-direktør Kristin Skogen Lund, og hit kommer også en representant fra Avinor for å snakke om hvordan de jobber med Akan-spørsmål i egen bedrift.

• Følg oss på Facebook og abonner på nyhetsbrevet vårt

Ny styreleder

Det aller viktigste som formelt skal skje på årsmøtet er kanskje skifte av styreleder. Dette går på rundgang mellom LO og NHO. LO-sekretær Are Tomasgard har sittet i inneværende periode, nå er det NHOs tur. Unni Abusdal fra NHO – dagens nestleder – foreslås til ny styreleder.

En fjerdedel av alkoholen drikkes i tilknytning til arbeidsplassen

Til årsmøtet foreligger det også en rykende fersk årsmelding for 2015. Den viser blant annet at Akan i 2015 har gjennomført 33 prosent flere oppdrag enn året før og at besøkende på Akans hjemmeside øker. Direktør Elisabeth Ege skriver at «vi nådde flere virksomheter og flere enkeltpersoner gjennom våre bedriftsinterne kurs og bedriftsbesøk». Og formålet med virksomheten er fortsatt den samme – sette forebygging og håndtering av problematisk rusmiddelbruk og spillatferd på dagsorden. Dessuten å spre kunnskap og bevissthet gjennom så vel tradisjonelle medier som sosiale medier av typen facebook, twitter og akanblogg.no.

Er det drikkepress på jobben din? Stem her!

Takk nei!

Den 28 siders lange årsmeldingen inneholder ikke bare tall og hvem som sitter i styret, men også artikler om dilemmaverktøy, om den nye veilederen, om eksemplets makt og hvorfor det er viktig å være en god ambassadør, om Akan-prisen 2015 SAS Ground Handling, om bedriftshelsetjenesten som Akans forlengede arm og om medikamentmisbruk og prosjekt blant helsepersonell. I tillegg peker helse- og omsorgsminister Bent Høie på ledernes ansvar i en artikkel han har kalt «Tørre å takke nei». Der priser han også Akan på denne måten: «Akans innsats blir stadig viktigere. Det tror jeg stadig flere erkjenner».

Rusen var sjefen

Akan-tall 2015

* 41 åpne kurs med 695 deltakere

* Akans rådgivere utførte 423 bedriftsbesøk og bedriftsinterne kurs i 291 virksomheter (hvorav 22 % var nye virksomheter

* Det ble holdt 18 nettverksmøter

* Akan holdt innlegg på 10 konferanser

* 694 veiledningssamtaler

* Det ble gjennomført 169 bedriftsinterne kurs med til sammen 2958 deltakere (117 kurs, 2515 året tidligere)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy