JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre gjorde knallvalg i Trondheim: Nå blir helsefagarbeider Gina vara i bystyret

Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser.  Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier.  - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på  tvers av politiske skillelinje for viktige saker. 

Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser. Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier.  - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på tvers av politiske skillelinje for viktige saker. 

Ole Martin Wold

Fagforbundet og Høyres Gina Næss håper og tror valgresultatet i Trondheim vil merkes «på golvet», og synes det er stas at hun selv vil få større muligheter til å påvirke politikken.

2023091211102920230914111432

ronnaug.jarlsbo@fagbladet.no

– Et superresultat! sier Fagforbundet- og Høyremedlem Gina Næss fra Trondheim om valgresultatet i i hjembyen, hvor Høyre gikk fram 8,6 prosentpoeng og endte med 29,2 prosent av stemmene.

I Næss’ egen krets, Tonstad, kunne Høyre notere over 33 prosent av stemmene. 

– Det er en bragd og en klapp på skulderen til oss som har gått «husbank» og prøvd å løfte saker som betyr noe i vårt eget boligområde. 

Fagforbundets leder om Høyres historiske valgseier: – Jeg er bekymra

Vil merkes på gulvet

Når Fagbladet snakker med Næss torsdag morgen, er det fortsatt uavklart om det blir Arbeiderpartiet eller Høyre som får ordførervervet i Trondheim. Det kommer an på partienes samarbeidspartnere.

Det som er avgjort, er at Gina Næss blir vararepresentant for en av Høyres tjue bystyrerepresentanter. Det synes hun er stas.

– Nå håper jeg av hele mitt hjerte at Kent Ranum blir ordfører, slik at vi har flertall i politikken og kan få utrettet gode ting framover.

110 år med Ap er over. Nå er Magnus sjefen i Sarpsborg

Selv jobber Næss i Melhus kommune, som har fått Arbeiderparti-ordfører, men hvis Ranum ender med kjedet rundt halsen i Trondheim, tror helsefagarbeideren at hennes kolleger der snart vil få bedre dager på jobb:

– Økt grunnbemanning er noe av det første som vil merkes blant på gulvet hvis Ranum blir ordfører. I dag er det en stor utfordring å få folk til å stå i jobb. Sykefraværet er kjempehøyt. Økt grunnbemanning gir trygghet for at flere skal være på jobb og dele på oppgavene. Det tror jeg vil lette presset for dem som står i jobb, og kanskje gjøre det lettere å komme tilbake fra sykmelding. 

God morgen: Gina Næss har brukt mye tid på å kjempe for Høyres politikk den siste tida. Nå kan hun endelig juble.

God morgen: Gina Næss har brukt mye tid på å kjempe for Høyres politikk den siste tida. Nå kan hun endelig juble.

Ole Martin Wold

Flere som Næss i LO

Næss forteller at hun har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk som kjenner seg igjen i hennes opplevelse av hvordan det er å være LO-medlem med «feil» partifarge etter at hun ble intervjuet i Fagbladet i forkant av valget. Setninger som «Så bra at du setter ord på dette.» og «Sånn har jeg også følt det.» er blant de som går igjen.

I intervjuet sa Næss blant annet at hun var skuffet over at LO i Trøndelag ikke ønsket å fronte henne som en av sine faglige kandidater i forkant av valget. Hun sa også at hun tror LO hadde tjent på å inkludere «sånne» som henne.

Næss forteller at hun også har fått flere oppfordringer om å melde overgang til Delta. Det kommer hun ikke til å gjøre.

– Fagforbundet er en så god støttespiller at jeg ikke kommer til å skifte til Delta. Men jeg mener fortsatt at LO vil være godt tjent med å omfavne alle sine medlemmer, uansett partifarge, og at det er noe de burde ta tak i ganske fort. 

Klar: Gina Næss håper på en vara-plass etter at valget ga Høyre seks nye representanter i bystyret i Trondheim. Men først skal helsefagarbeideren på kveldsvakt i bofellesskapet hvor hun jobber. Der håper hun Høyre-politikken snart vil merkes i form av høyere grunnbemanning.

Klar: Gina Næss håper på en vara-plass etter at valget ga Høyre seks nye representanter i bystyret i Trondheim. Men først skal helsefagarbeideren på kveldsvakt i bofellesskapet hvor hun jobber. Der håper hun Høyre-politikken snart vil merkes i form av høyere grunnbemanning.

Ole Martin Wold

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy