Høyre vil ha med Ap på kompromiss om arbeidsmiljøloven

Arve Kambe fra Høyre er komiéleder for Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget. Han er også saksordfører i saken om arbeidstid. Kambe håper på å få med Arbeiderpartiet i et kompromis i disse spørsmålene.

Arve Kambe fra Høyre er komiéleder for Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget. Han er også saksordfører i saken om arbeidstid. Kambe håper på å få med Arbeiderpartiet i et kompromis i disse spørsmålene.

Kristian Brustad

Saksordfører Arve Kambe (H) vil at Ap skal slutte å høre på LO og bli med i et kompromis om arbeidsmiljøloven.

2015021612000020150217140221

torgny@lomedia.no

– Arbeiderpartiet må tre fram og ikke gjøre alt som LO vil, men mene noe selv, sier Arve Kambe.

Kambe er stortingsrepresentant for saksordfører for endringene i arbeidsmiljøloven sammen med Erlend Wiborg fra Fremskrittspartiet.

Kambe er ordfører for arbeidet med forslagene som gjelder arbeidstid, mens Wiborg er saksordfører for forslaget om å myke opp bestemmelsene om midlertidige ansettelser. Stortingets arbeids- og miljøkomité behandler disse sakene sammen.

Møtes til uka

– Vi har hatt to forhandlingsmøter med Kristelig Folkeparti og Venstre og vi skal møtes til uka, sier Kambe.

Frist for komitéen er tirsdag 17. mars. Stortingets behandling er uka etter, 24. mars.

SAMLESIDE: STRIDEN OM ARBEIDSMILJØLOVEN

– Under den politiske streiken holdt Venstres leder Trine Skei Grande en appell der hun mente at det var mulig å få til et stort felles kompromiss på Stortinget. Er dette mulig?

Samtaler med sentrum

– Ikke i spørsmålet om midlertidige ansettelser, men i de andre spørsmålene er det mulig hvis Arbeiderpartiet slutter å høre på LO, men å mene noe selv, sier Kambe.

Men før det blir snakk om å forhandle med Arbeiderpartiet må en gjøre seg ferdig med samtalene med Kristelig Folkeparti og Venstre.

LES OGSÅ: FYLKER OG KOMMUNER NEKTER Å FØLGE NY ARBEIDSMILJØLOV

Saksordførerne har levert fra seg det første utkastet til innstilling. Nå arbeider de andre partiene med kommentarer til det de har levert fra seg.

Kontant avvisning

– Jeg har hørt ham si noe lignende før og det er på tide at han skjønner at regjeringen har lagt fram en hel pakke med endringer som drastisk vil føre arbeidslivet i feil retning, sier Anette Trettebergstuen som sitter i Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget for Arbeiderpartiet.

SE BILDENE FRA STREIKEN I JANUAR

– Disse forslagene vil føre til økt overtid, mer søndagsarbeid og lengre arbeidsdager, og det er vi i mot. Og det er ikke bare LO som mener dette. Dette mener hele fagbevegelsen, Unio og YS og forskningsmiljøer som Arbeidsforskningsinstituttet og Statens Arbeidsmiljøinstitutt, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy