JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hund angrep brannkonstabel – eieren nekter å betale forelegg

Brannkonstabelen hadde på seg utrykningsbukse og ull under, og det var hull i begge etter at hunden hadde angrepet.

Brannkonstabelen hadde på seg utrykningsbukse og ull under, og det var hull i begge etter at hunden hadde angrepet.

Per Eide

En brannkonstabel ble angrepet av en hund mens han var på jobb i Stokke i mars i fjor. Hundens eier fikk et forelegg etter angrepet, men nekter å betale.

2023080709552220230807095523

Hundeeieren ble ilagt et forelegg på 6500 kroner for brudd på hundeloven, fordi politiet mener han som hundeholder har «unnlatt å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angrep eller skadet en person» da han lot hunden gå løs, skriver Tønsbergs Blad.

Brannkonstabelen som ble angrepet, sier brannvesenet ble tilkalt for å hjelpe en hest som hadde satt seg fast i en innhegning.

– Da jeg og en kollega ankom, og jeg gikk ut av bilen, sto hunden 5–6 meter fra meg og begynte å bjeffe, sier han til avisa.

– Da jeg tok tak i dørhåndtaket og snudde meg rundt for å sette meg inn i bilen, tok den løpefart, hoppet på meg og beit meg i beinet. Jeg hadde på meg utrykningsbukse og ull under, og det var hull i begge, fortsetter han.

Brannkonstabelen sier han fikk stivkrampesprøyte og et arr etter hendelsen.

Hundeeieren, som ikke vil betale forelegget og må møte i retten 15. august for å svare på anklagene, ønsker ikke å kommentere saken overfor Tønsbergs Blad.

(©NTB)

daniel.lundby.olsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy