Hvem skal ta vare på det du forteller til legen?

colourbox.com

Regjeringen utreder hvem som skal få lagre det du forteller til legene. Det er både Fagforbundet og norske IT-folk glade for.

2021110409341520211104093416

redaksjonen@fagbladet.no

Den nye regjeringen skriver i Hurdalplattformen at de vil utrede en statlig skyløsning. Det gleder Fagforbundet som mener det må satses på offentlig eide skyløsninger i stedet for å stole på internasjonale selskaper.

– Makten til tech-gigantene er stadig økende og kan i verste fall sette demokratiske verdier under press. Det forstår heldigvis den nye regjeringen, sier Trond Finstad, leder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon i Fagforbundet.

2018: Datatilsynet etter IKT-skandalen i Helse Sør-Øst: – Vi ønsket å se risikovurderingen for prosjektet. Det hadde de ikke

Han ser det som et stort gjennomslag for forbundet at det endelig skal utredes en offentlig sky for lagring av informasjon.

Også direktør Fredrik Syversen i IKT-Norge er glad for at dette skal utredes.

– Noen typer data trenger ekstra vern. Det kan være data til Forsvaret, eller personsensitive data innen helse. Dette bør lagres innen en form som gjør det lett for norske myndigheter å sikre og kontrollere, sier Syversen til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy