JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I dag får Eriksson svar fra LO

I dag samler LO-leder Gerd Kristiansen kjernetroppene for å legge en slagplan for hvordan regjeringens forsøk på å endre Arbeidsmiljøloven skal slåsa tilbake.

I dag samler LO-leder Gerd Kristiansen kjernetroppene for å legge en slagplan for hvordan regjeringens forsøk på å endre Arbeidsmiljøloven skal slåsa tilbake.

Tri Nguyen Dinh

Generalstreik? Demonstrasjoner? I dag kommer LOs svar på arbeidsministerens forslag om utvidet adgang til midlertidige ansettelser.

2014120812000020230821171436

frode@lomedia.no

I dag samles LO-toppene i LO-sekretariatet for å legge planene for hvordan de skal svare på fredagens utspill fra arbeidsministeren der han foreslår å endre Arbeidsmiljøloven for å gi bedriftene utvidet adgang til å ansette folk på midlertidige kontrakter.

LO har allerede varslet en presskonferanse klokka 13.30 i dag. Der vil utfallet av drøftingene i sekretariatet bli offentliggjort.

I forkant av dagens møtei LO-sekretariatet er det Fagforbundets leder Mette Nordsom har gått lengst i sine reaksjoner:

– Det er ikke utenkelig at vi vil gå til generalstreik mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven sa hun til Fagbladet fredag.

LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen ville ikke avvise noen virkemidler i et intervju fredag.

Han legger stor vekt på å at hele fagbevegelsen nå må holde sammen i møtet med regjeringen.

I sosiale medier har det vært et voldsomt engasjement i helga, og enkelte lokale LO-ledere forlanger streik.

Parat krever generalstreik

Parats nestleder Vegard Einan får i dag hele forsida av Dagens Næringsliv til å presentere sitt forslag om at hele fagbevegelsen må gå ut i generalstreik mot regjeringens forslag.

Parat tar ut sine ansatte på flyplassene i morgen, tirsdag, i én times politisk streik.

– Vi har hatt samtaler både i YS og med andre hovedorganisasjoner. Vi får støtte både fra medlemmer og tillitsvalgte som etterlyser mer handling. En generalstreik vil virkelig vise en unison motstand, og jeg tror ikke det blir noe problem, sier Einan.

Kritikk fra Unio og Akademikerne

Unio raser mot forslaget, og overraskende nok er også Akademikerne kritiske. Akademikerne var i utgangspunktet positive til å utvide adgangen til midlertidige stillinger, men med forbehold om at fireårsregelen ble strammet inn. Denne regelen gir rett til fast ansettelse etter fire år som midlertidig. Når denne regelen ikke blir strammet inn, er Akademikerne mer negativ til regjeringens forslag.

Politisk flertall for forslaget

Venstre jubler for utvidelsen av adgangen til midlertidige ansettelser, mens KrF ikke ønsker en generell adgang til midlertidige ansettelser, slik regjeringen nå legger opp til.

Les også:

Eriksson: Flere vil få fast jobb

BAKGRUNN:

Dette er Eriksson-pakken

REAKSJONENE:

• YS lammer flytrafikken

• Hjelper ikke funksjonshemmede

• Fagforbundet åpner for generalstreik

• YS: Gjør arbeidslivet mer utrygt

• Unio: Historisk tilbakeslag

• Lite konstruktivt med arbeidsplikt

• Ap: Skaper usikkerhet

• LO vil samle fagbevegelsen til kamp

• KrF skeptisk, Venstre positiv

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy