JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke lenger konkurrenter: Fagakademiet og AOF slår seg sammen

Styreleder for Fagakademiet Mette Nord ser positivt på starten av partnerskapet mellom virksomhetene.

Styreleder for Fagakademiet Mette Nord ser positivt på starten av partnerskapet mellom virksomhetene.

Jan-Erik Østlie

Etter at Fagakademiet har slitt økonomisk i mange år, tas de opp av AOF.

2020101513340020201016114645

idun.teeuwen@fagbladet.no

Fagakademiet, som tilbyr kurs, konferanser og studier til ansatte i offentlig sektor, blir slått sammen med Studieforbundet AOF. Etter at Fagakademiet har slitt økonomisk i mange år, kan sammenslåingen med AOF gjøre at de får muligheten til å tilby mer.

Det betyr også at den offentlige sektoren kommer sterkt inn i AOF.

{f1}

Mer robust sammen

Mette Nord er leder av Fagforbundet og også styreleder i Fagakademiet. Hun skriver i en epost til Fagbladet at sammenslåingen vil gi et mer robust fagmiljø der en kan gjøre nytte av det beste fra begge virksomhetene.

– Ved dette grepet kan ressurser overføres fra administrasjon til utvikling og formidling. Vi mener det er åpenbart at AOF og Fagakademiet blir mer slagkraftig sammen enn hver for seg, skriver hun.

– Fagakademiet har erfart at det er tøft å hevde seg i konkurransen med størrelsen vi har hatt nå. De større konkurrentene har kunnet anvende en mindre andel av sine budsjetter til administrasjon og dermed fått et viktig fortrinn, sier hun.

Kommunesammenslåinger har også gjort at virksomheten har måttet sette mange kompetansetiltak på vent. Dette på toppen av koronaepidemiens harde grep har ført til en stram økonomi. Nord skriver at sammenslåingen kan gi Fagakademiet en lysere fremtid.

– Fra Fagforbundets side er vi overbevist om at sammenslåingen av Fagakademiet og AOF legger til rette for framtidig vekst, sier hun.

Fra konkurrenter til partnere

Styreleder Mette Nord mener det er flere fordeler for sammenslåingen for begge sider av partnerskapet. Et av disse er at de ikke lenger behøver å konkurrere med hverandre.

– Sammenslåingen vil gi stordriftsfordeler knyttet til administrasjon, leverandøravtaler med mer. AOF slipper å konkurrere med Fagakademiet, og kan nyte godt av å få tilført ny kompetanse og et veletablert og spennende nettverk av oppdragsgivere, skriver hun.

Dette er Fagakademiet og AOF

Fagakademiet:

• Fagakademiet er en ideell organisasjon som er eid av Fagforbundet. Fagakademiet har praksisnær kompetanseutvikling til ansatte i kommunal og offentlig sektor, samt private tjenesteleverandører til offentlig sektor. De er tidligere kjent som Kommunal Kompetanse, men skiftet navn til Fagakademiet i 2010.

AOF:

• AOF er en organisasjon som har opplæring og utdanning med hovedfokus på basiskompetanse, språk, HMS, videregående opplæring, fagskole og enkelte høyskoletilbud i tillegg til opplæring for ulike medlemsorganisasjoner. AOF har flere samarbeid med bedrifter, partene i arbeidslivet og offentlige myndigheter med ansvar for utdanningsfeltet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy