Libak tar pause fra politikken:

Ina Libak tar ikke gjenvalg som AUF-leder

Ina Rangønes Libak gir seg som topp-politiker i denne omgang etter AUFs landsmøte i oktober.

Ina Rangønes Libak gir seg som topp-politiker i denne omgang etter AUFs landsmøte i oktober.

Helge Rønning Birkelund

Ina Libak (30) gir seg som AUF-leder og tar en pause fra politikken.

2020061508552420200615085543

helge@lomredia.no

Det offentliggjorde hun på sin egen Facebook-profil like før helgen.

– Det er på tide å slippe nye krefter til. Det er ikke noe verken bedre eller verre enn det. Jeg har brukt natt og dag i 14 år av livet mitt på politikk og AUF. Nå er det på tide å gi noen andre muligheten. Vi har veldig mange flinke folk som kan overta. Det er på tide for meg å gjøre noe annet, sier Ina Rangønes Libak til FriFagbevegelse.

AUF vil kutte stortingslønn til 800.000 kroner

Blir sosionom

På spørsmål om det er aktuelt for henne å ta kampen for å komme på stortingsvalglista til, Akershus, hvor det blir en «plass ledig» etter Nina Sandberg, svarer hun at det er uaktuelt.

– Det er ikke aktuelt. Men det har vært et privilegium å få lov til å drive med politikk. Hvis jeg får mulighet til å gjøre det en annen gang vil det være en kjempefin tillitserklæring. Det å få lov til å påvirke og endre samfunnet – det finnes ikke noe større ting enn det. Men jeg har lyst til å jobbe som sosionom nå, sier hun.

Hun er imidlertid forberedt på at det blir tøft å forlate den politiske arenaen.

– Jeg kommer til å savne det, helt klart. Men jeg har også et yrke som jeg elsker. Det er et yrke hvor du kan være med å påvirke menneskers liv fra dag til dag. Det er veldig meningsfullt, sier Ina Libak.

Hun har en lang karriere bak seg i AUF, en karriere som altså kommer til sin ende på landsmøte i oktober.

Hun ble innvalgt i AUFs sentralstyre under AUFs landsmøte i 2014. Under landsmøtet i 2016 ble hun valgt til nestleder, og på ungdomspartiets 56. ordinære landsmøte ble Libak ved akklamasjon valgt til leder for perioden 2018–2020.

Libak ble dermed den første kvinnelige AUF-lederen på 12 år.

Skoleelever lærer for lite om tankegodset bak 22. juli, mener forsker

Sterk stemme

Som ungdomspolitiker for AUF har hun vært en sterk stemme i debatten om norsk miljø- og klimapolitikk. Libak var også ansvarlig for AUFs miljø- og klimapolitikk som leder av politikkområdets sentralstyreutvalg i perioden 2016–2018.

Fram til landsmøtet i Arbeiderpartiet til våren vil hun fortsatt sitte i partiets programkomité, hvor hun også deltar i en undergruppe som har nettopp klima som ansvarsområde.

Under terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og Utøya den 22. juli 2011 ble Ina Libak skutt fire ganger og alvorlig skadet. Hun vitnet senere i rettssaken etter 22. juli-angrepene.

Etter alt å dømme blir det fortsatt en kvinnelig leder i AUF. Favoritt til å overta, er dagens nestleder, Astrid Willa Eide Hoem (25).

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy