JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen frisørstreik. Dette ble partene enige om

Eivind Olai Kristiansen

Resultatet innebærer et generelt tillegg på fire kroner timen for alle fra 1. juni og en heving av minstelønnssatsene. Ubekvemstilleggene er økt fra 37 til 40 kroner i timen. Det skal øgså økes til 32 kroner i timen for lærlinger og hjelpearbeidere.

2022052007405220220520083800

tips@fagbladet.no

– Vi er glade for å ha unngått en streik, sier leder i Frisørenes fagforening, Vivian Jacobsen til forbundets nettside.

– Vi er glade for å være i mål med årets lønnsoppgjør, men oppgjøret ble dyrt, sier Anne Mari Halsan, administrerende direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) i en pressemelding.

Rekruttere og beholde ansatte

– Fagforbundet er opptatt av at frisørene skal ha et lønnsnivå som rekrutterer og beholder ansatte. En faglært frisør jobber i gjennomsnitt bare 10-12 år. For å beholde fagarbeidere lenger er det viktig å heve minstelønnen. Dette er et skritt på veien, mener Vivian Jacobsen.

Partene er enige om å nedsette et utvalg som i tariffperioden utreder forskjellige lønnsmodeller i frisørbransjen. Det er også enighet om at det skal nedsettes en arbeidsgruppe som i fellesskap skal utarbeide en veileder om gjennomføring av lokale forhandlinger.

– Selv om vi ikke kom så langt som vi hadde håpet på de økonomiske kravene, fikk vi gjennomslag på andre viktige områder. Samlet har vi kommet fram til et resultat vi kan anbefale til medlemmene, sier Fagforbundets forhandlingsleder Stein Guldbrandsen.

I forhandlingene med NHO Service var Fagforbundets hovedkrav var å få løftet minstelønnssatsene i tillegg til endringer for å gjøre tariffavtalen tydeligere og enklere å forstå for alle parter.

Les mer om detaljene i avtalen her:

Skal ikke tape lønn på å få tariffavtale

– Blant annet har vi fått gjennomslag for at ansatte som vil ha tariffavtale ikke skal gå ned i lønn, og når ansatte har rett til velferdspermisjon.

– Dette er viktige gjennomslag for oss, for vi har sett at ansatte som vil ha tariffavtale, blir møtt med at de vil måtte jobbe flere lørdager eller gå ned i lønn. Hvis bransjen skal legge til rette for et ryddig arbeidsliv, så må det gjøres tydelig at man ikke skal tape på å inngå en tariffavtale, sier fagforeningsleder i Frisørenes fagforening, Vivian Jacobsen.

Fagforbundet har ca. 2500 organiserte frisører som medlemmer. Det anbefalte resultatet går nå til uravstemning blant medlemmene som er omfattet av avtalen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy