JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen streik i dyreklinikkene: Mekling ga et forbedret resultat

Eirik Dahl Viggen

Dyrepleierne får et generelt tillegg på 3 kroner timen. Nivået totalt sett heves med 6,30 kroner for dem som i dag ligger på minstelønnssatsen. Det er resultatet etter at meklingen kom i havn i natt.

2021012107445720210121110846

per.flakstad@fagbladet.no

Det generelle tillegg på 3 kroner, gjelder fra 1. oktober 2020. Det er én krone mer enn forhandlingsresultatet før jul. Økning av minstelønn utover det generelle tillegget økes fra 30 øre før jul til 3,30 kroner, også det fra 1. oktober i fjor.

Det generelle tillegget innebærer en årslønnsøkning på 5.850 kroner.

På årsbasis vil økningen i minstelønnssatsene utgjøre 12.285 kroner.

Ny mulighet

– Vi så på denne meklingen som en ny mulighet til å bedre fordelingen av lønnstilleggene så flere av våre medlemmer kunne få bedre lønnsutvikling. Det resultatet som nå foreligger er en tydelig forbedring sammenlignet med oppgjøret vi sto med før jul, sier nestleder i Fagforbundet Odd Haldgeir Larsen til forbundets nettside.

– Vi er fornøyd med at hele frontfagsramma på 1,7 prosent tas ut sentralt i unntaksåret 2020. Vi kommer selvsagt til å gjøre det vi kan for å sikre at lønnsnivået til yrkesgruppa heves ytterligere i lønnsoppgjørene framover, sier Larsen.

Sa nei til forhandlingsresultatet

Et flertall av Fagforbundets medlemmer stemte nei til avtalen i uravstemningen før jul. Dermed gikk 2020-oppgjøret automatisk videre til mekling.

– Vi er tilfredse med ha kommet frem til en løsning, sier Caroline L. Weedon Heide, forhandlingsleder for NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

I tillegg til økonomiske reguleringer ble det avtalt et utvalgsarbeid, felles opplæring på forståelse av overenskomsten, samt tekstmessige endringer i enkelte av bestemmelsene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy