Ingen streik i kommunale bedrifter og interkommunale selskaper

TRYGG PENSJON: En hybridpensjon er tryggere for de ansatte enn en innskuddspensjon, mener LO Kommunes forhandlingsleder, Roger H. Heimli.

TRYGG PENSJON: En hybridpensjon er tryggere for de ansatte enn en innskuddspensjon, mener LO Kommunes forhandlingsleder, Roger H. Heimli.

Per Flakstad

Etter å ha meklet i to dager ble partene i oppgjøret med KS Bedrift sent torsdag kveld enige om et anbefalt resultat som blant annet inneholder hybridpensjonsordning for de ansatte.

2016110407494820161104075331

per.flakstad@fagbladet.no

I tillegg til en anbefalt pensjonsløsning, gir også oppgjøret de ansatte et generelt tillegg på 2100 kroner og økte minstelønnssatser. Totalrammen er på linje med andre oppgjør.

Oppgjøret gjelder konkurranseutsatte kommunale bedrifter og interkommunale selskaper. Ved siden av LO Kommune, var også YS kommune og Unio involv ert i meklingen.

Pensjonsløsning

Partene tariffester en alternativ tjenestepensjonsordning der det er sterk medbestemmelse som forutsetter lokal enighet før den kan erstatte dagens offentlige tjenestepensjon. De sentrale partene har forpliktet seg til å lage en veileder som skal sikre gode, lokale prosesser.

- En hybridløsning for tjenestpensjon er en mellomløsning som er bedre for arbeidsgiver enn en ytelsespensjon og tryggere for de ansatte enn innskuddspensjon. Det er blant annet fordi hybridløsningen fortsatt er en kollektiv løsning som er livsvarig og slår ut likt for kvinner og menn, sier LO Kommunes forhandlingsleder, Roger H. Heimli til Fagforbundets nettside.

Han var også godt fornøyd med å få hevet minstelønnssatsene og få innført 16-års trinn.

Slik ble økonomien

- Generelt tillegg på 2100 kroner

- Heving av minstelønnssatsene

- Innføring av 16-års ansiennitetstrinn

- Økte satser på 20-års garantien

- Heving av ubekvemstilleggene

KS Bedrift-oppgjøret for konkurranseutsatte bedrifter

Les tariffplakat og se nye minstelønnssatser her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy