JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen streik i Posten – Tilleggene ble økt med over 4000 kroner

MEKLING: Forhandlingsdelegasjonene satte seg ned hos Riksmekleren onsdag formiddag.

MEKLING: Forhandlingsdelegasjonene satte seg ned hos Riksmekleren onsdag formiddag.

Ole Palmstrøm

Det bli ringen streik, etter at Posten kom de ansatte i møte og økte lønnstillegget som først var avtalt.

2022090807582120220908075821

anders@lomedia.no, alf@lomedia.no

Etter å ha meklet helt til fristen gikk ut, ble Posten/Spekter og Fagforbundet Post og finans/LO Stat enige om oppjusterte tillegg.

De 15.800 kronene i tillegg som medlemmene stemte ned i uravstemningen blir økt.

Lønnstilleggene blir slik:

• Generelt tillegg på 20.000 kroner til ansatte med årslønn lavere enn 571.248 kroner.

• De som tjener over den summen får et tillegg på 3,5 prosent med virkning fra 1. mai.

– Har fått friske penger

–  Vi har fått fram et resultat som er tydelig bedre enn det som medlemmene stemte nei til. Vi har fått ferske penger som gir et solid løft, sier leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.

Gerd Øiahals, leder Fagforbundet Post og finans.

Gerd Øiahals, leder Fagforbundet Post og finans.

Alf Ragnar Olsen

Partene er også enige om å nedsette et partssammensatt utvalg som skal se på stillingsstrukturen og konsekvensene av dagens stillingstitler og lønnsspenn i Posten Norge AS i løpet av 2023.

– Vi gikk inn i meklingen med et tydelig signal fra Fagforbundets medlemmer, som stemte ned det opprinnelige forhandlingsresultatet. Meklingen har vært krevende. Jeg er glad Posten Norge valgte å komme oss i møte, og vi kom i mål uten streik, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

LIise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

LIise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Morten Hansen

Ville ha sin del av overskuddet

Resultatene som ble oppnådd i vårens oppgjør som blant annet fagbrevtillegg, endringer på lønnsrammene 63 og 66 og justering av normeringspott videreføres 

Øiahals mener de ansatte har fortjent disse tilleggene:

– Posten går veldig bra, og medlemmene krever sin del av overskuddet. Vi mener det bare skulle mangle. Under pandemien ble vi postfolk beskrevet som samfunnskritiske funksjoner. Økt netthandel ga medlemmene juletrafikk hele året. Vi forventa at vi skulle får vår del av dette overskuddet og det føler vi at vi har fått, sier hun.

Gerd Øiahals sier det vanskeligste i meklinga var å få arbeidsgiverne i Posten Norge til å legge friske penger på bordet.

– Men det lyktes vi med, og det er vi godt fornøyde med. Dette var også det klare kravet fra våre medlemmer - som avviste det tidligere tilbudet på 15 800 kroner i uravstemninga, sier Øiahals.

Øiahals sier seg også veldig godt fornøyd med det øvrige innholdet i forhandlingsresultatet.

– Vi lyktes med å få mer penger på bordet, og i tillegg blir de øvrige verdiene som ble avtalt i forhandlingene på forsommeren videreført. Det gir våre medlemmer en veldig god totalpakke, sa Øiahals like før midnatt onsdag kveld.

Arbeidsgiverne åpnet for større tillegg

Arbeidsgiversiden sier de gjennom meklingen har kommet fram til at Postens resultater i den ekstraordinære situasjonen gjennom pandemien gir grunnlag for en «noe høyere økonomisk lønnskompensasjon enn det som ble avtalt i forhandlingene i årets lønnsoppgjør mellom Posten Norge AS og Fagforbundet».

– Spekter og Posten Norge AS er fornøyd med at vi med bistand fra Riksmekleren har kommet til enighet med LO Stat/Fagforbundet i årets lønnsoppgjør. Dermed unngår vi at Postens kunder blir rammet av streik som kunne ha redusert posttjenestene betydelig, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten, som ledet forhandlingene for arbeidsgiversiden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy