JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsoppgjøret

Ingen streik i staten

ENIGHET: Litt før 06.30 torsdag, kom partene ut og informerte omat de hadde blitt enige i meklinga. Dermed unngår de streik.

ENIGHET: Litt før 06.30 torsdag, kom partene ut og informerte omat de hadde blitt enige i meklinga. Dermed unngår de streik.

Anders Hauge-Eltvik

Forbundene ble enige med arbeidsgiver. Dermed blir det ingen streik for LO-medlemmene.

2016052606260020230821171436

LO Stat, Unio Stat, YS Stat og staten ble rundt klokka halv sju i dag tidlig enige i meklingen i statsoppgjøret, og unngår dermed streik.

Her er hovedpunktene i avtalen:

• De statstilsatte får en lønnsøkning tilsvarende frontfaget.

• Et partsammensatt utvalg skal se på endringer i forhandlingssystemet i staten innen 1. februar 2017.

• Det blir ingen endringer i pensjonen.

- Dette har vært et svært tøft oppgjør, men vi kom i mål med et akseptabelt resultat for våre medlemmer, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat i en pressemelding.

Det blir et generelt tillegg på 1,15 prosent, og en lokal pott på 1,5 prosent.

– Den lokale pottens andel er større enn vi ønsket oss på forhånd, men vi har kjempet hardt og lenge for at en så stor del som mulig skal fordeles sentralt. Våre tillitsvalgte i staten vil gjøre en god jobb for sine medlemmer i forhandlingene for å oppnå et rettferdig resultat lokalt, sier hun.

Hun tror også at den partssammensatte gruppen som skal se på lønnssystemet får en krevende jobb:

– Vi har akseptert et mandat for en arbeidsgruppe som skal se på lønnsforhandlingssystemet i staten. Et svært viktig prinsipp for arbeidsgruppen er at de sentrale parter forhandler om den økonomiske rammen og vurderer sentrale og lokale avsetninger. Det vil bli et krevende arbeid fordi vi har ulike meninger for hva vi ønsker fremover, sier Rønoldtangen.

– Dette har vært en svært krevende mekling som var nære på å ende i streik. Til slutt fikk vi et resultat som vi kunne akseptere. Det var avgjørende for oss at det ble en felles tariffavtale for LO Stat, UNIO og YS Stat, sier NTL-leder John Leirvaag.

Fagforbundet har i overkant av 1200 medlemmer som omfattes av statsoppgjøret.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi oppnådde enighet i det statlige lønnsoppgjøret, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding torsdag morgen.

– Dette har vært svært krevende forhandlinger, og alle har måttet bidra. Jeg vil gi honnør til riksmekler og partene for god og konstruktiv tone gjennom hele meklingen. Jeg er spesielt glad for at vi er enige om at det er behov for et modernisert og forenklet lønns- og forhandlingssystem i staten, og for at partene i fellesskap skal arbeide for dette, sier Sanner.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy