JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingunn vil gjøre det enklere for deg å velge bedrifter med tariffavtale. Nå skal LO jobbe videre med saken

Ingunn Reistad Jacobsen.

Ingunn Reistad Jacobsen.

Leif Martin Kirknes

Hvis Ingunn Reistad Jacobsen får det som hun vil, kan du snart sjekke innom tariffavtale.no før du drar på handletur.

2022060311195020220603113405

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundets Ingunn Reistad Jacobsen fikk delvis medhold i sitt forslag om å gjøre det lettere å finne fram til bedrifter med tariffavtale.

Ble først avvist

I utgangspunktet ble forslaget avvist, men Reistad Jacobsen gikk opp på talerstolen og reiste det på nytt under LO Kongressen.

Du kan tjene flere hundre tusen kroner på å være LO-medlem. Sjekk hvorfor

Da Terje Olav Olsson la fram redaksjonskomiteens innstilling, ble forslaget hennes foreslått oversendt til LOs sekretariat.

Betinget fornøyd

Det betyr at redaksjonskomiteen støtter forslaget, men innstiller ikke på at det skal vedtas. I stedet foreslår den at sekretariatet jobber videre med saken slik at LO og de enkelte forbundene kan finne ut hvordan dette kan løses rent praktisk.

Vil at LO skal lage sentral oversikt over alle bedrifter med tariffavtale

– Jeg er betinget fornøyd, sier Ingunn R. Jacobsen.

– Det beste ville ha vært at forslaget ble vedtatt, men jeg er lykkelig over at vi har klart å snu en avvisning til at sekretariatet skal jobbe videre med saken, sier hun.

– Jeg vet det er stort flertall blant LOs forbund om å gjøre det enklere for forbrukerne å kunne velge bedrifter med tariffavtale, legger hun til.

– Det var uendelig godt å oppleve så stor støtte i salen, et overveldende flertall ønsket å støtte forslaget, men siden det avr mange spørsmål knyttet til veien videre ønsket mange at saken skulle oversendes sekretariatet, sier hun.

Domenet ligger klart

LO har allerede domenet tariffavtale.no parkert og klart til bruk. Det ble registrert allerede for 21 år siden, i 2001, viser domeneregisteret.

Forslaget fra Jacobsen gikk ut på at domenet skal brukes til oversikt over hvem som har inngått avtale innen alle bransjer.

– Det er alt for vanskelig å finne fram til hvilke virksomheter som har tariffavtaler og hvilke som ikke har det. Dette er det viktig å gjøre noe med, mener Ingunn R. Jacobsen.

– LO har nær en million medlemmer. De utgjør en enorm forbrukermakt. Denne må bi ta i bruk for å gjøre tariffavtaler til et konkurransefortrinn, sier hun.

Både forut for kongressen og fra talerstolen, beskrev Jacobsen hvor knallhard kampen for tariffavtale kan være.

– Jeg mener vi skylder våre medlemmer å sørge for et slikt verktøy, sie rhun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy