JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jan Davidsen etterlyser en konkret digitaliseringsplan for eldre

I regjeringens nye digitaliseringsstrategi blir eldre kun nevnt tre ganger. Det er Pensjonistforbundets leder, Jan Davidsen. ikke fornøyd med.

I regjeringens nye digitaliseringsstrategi blir eldre kun nevnt tre ganger. Det er Pensjonistforbundets leder, Jan Davidsen. ikke fornøyd med.

Øystein Windstad

– Vi savner en konkret plan for opplæring av eldre som ikke behersker digitale verktøy, sier Pensjonistforbundets leder.

2024092710331620240927103331

per.flakstad@fagbladet.no

Regjeringen lover superraskt internett for alle innen 2030. Men det hjelper ikke med for eksempel digital hjemmeoppfølging av eldre hvis de ikke har kompetanse til å ta systemene i bruk, sier Jan Davidsen i en pressemelding fra Pensjonistforbundet.

– Skal bli verdens mest digitaliserte

Torsdag la regjeringen fram en ny nasjonal digitaliseringsstrategi. Den innebærer blant annet at alle i Norge skal få høyastighetsbredbånd og digital kompetanse.

– Nå kommer taktskiftet i digitaliseringen av Norge. Vi skal bli verdens mest digitaliserte land, sa sier statsminister Jonas Gahr Støre om den nye satsingen.

OPP MED FARTEN: Digitaliseringsminister Karianne Tung sier at farten for digitaliseringen skal opp.

OPP MED FARTEN: Digitaliseringsminister Karianne Tung sier at farten for digitaliseringen skal opp.

Ole Palmstrøm

– Med digitaliseringsstrategien setter vi opp farten på en stor og viktig omstilling av Norge. Innbyggere vil få tilgang til enklere og mer sammenhengende offentlige tjenester. Næringslivet og offentlige etater vil få en felles infrastruktur for å bruke kunstig intelligens og tilgang til store mengder data som de i dag ikke har, sa digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung.

Mister «helpdesken»

I regjeringens nye digitaliseringsstrategi blir eldre kun nevnt tre ganger.

Jan Davidsen savner en konkret plan for opplæring av eldre som ikke behersker digitale verktøy. Den må også inneholde penger slik at den kan gjennomføres.

– Dette er noe vi har etterlyst lenge. Det offentlige sparer mange milliarder på digitalisering, men bruker kun få millioner på opplæring.

– Mange mener at det digitale utenforskapet nærmest vil forsvinne etter hvert som nye generasjoner eldre kommer til, men det er vi i Pensjonistforbundet ikke enige i.

Davidsen frykter at når folk forlater arbeidsplassene sine, mister de både «helpdesken» og de daglige oppdateringene om den pågående digitale utviklingen.

– Dermed vil vi få nye generasjoner med digitalt utenforskap, hvis myndighetene ikke tar grep nå, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy