JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Journalistikk-prisdryss til Fagbladet

Deler av Fagbladets redaksjon var tilstede under prisutdelingen. (Fra venstre) Leif Martin Kirknes, redaktør Eva Ler Nilsen, Guro Gulstuen Nordhagen, Ida Søraunet Wangberg, Bjørn A. Grimstad, Marte Bjerke, Ola Tømmerås og nettredaktør Knut A. Nygaard.

Deler av Fagbladets redaksjon var tilstede under prisutdelingen. (Fra venstre) Leif Martin Kirknes, redaktør Eva Ler Nilsen, Guro Gulstuen Nordhagen, Ida Søraunet Wangberg, Bjørn A. Grimstad, Marte Bjerke, Ola Tømmerås og nettredaktør Knut A. Nygaard.

Jo Straube

Fagbladet stakk av med seier i flere kategorier under en prisutdeling torsdag kveld. Her kan du lese noe av det aller beste vi produserte i fjor.

2022032511154220220325125120

leif.martin.kirknes@fagbladet.no

Torsdag kveld ble det delt ut LOFF-priser, og Fagbladet vant flere av dem.

LOFF står for LOs forening for fagblad og informasjon, og er en interesseorganisasjon for ansatte med tilknytning til informasjonsfaglige og redaksjonelle produkter.

En gang i året deles det ut priser for det ypperste innen kategoriene foto, journalistikk, grafisk design, multimedia og informasjon.

I torsdagens kåring ble Fagbladet tildelt priser for journalistikk, multimedia og grafisk design. I den sammenhengen er journalistikk «sjølvaste» LOFF-prisen, toppen av kransekaka.

I multimedia fikk Fagbladet for øvrig også hederlig omtale for et annet prosjekt. Hederlig omtale ble det også i kategorien foto.

«Juryen skal i sin vurdering legge særlig vekt på faktorer som idé, kreativitet, språk, teknikk og hvilken betydning bidraget har hatt i samfunnsdebatten,» ifølge LOFF.

Barnehageøkonomi

Den nevnte hovedprisen gikk til en artikkelserie om barnehageøkonomi, som kommer ut av et større graveprosjekt Fagbladet startet i 2020 og som fortsatt bærer frukter. Juryen viser til at opprullingen av Watergate-skandalen på 70-tallet viste viktigheten av å «følge pengene», og påpeker at det er det Fagbladet har gjort.

Den ene artikkelen handler om et selskap som mottar store mengder offentlige kroner og som «omgår, strekker og tyner» regelverket for å få overført store summer til eierne. Den andre tar for seg et bredere perspektiv og ser på 14 bedriftseiere med høyere inntekt. Juryen bemerker at journalistene har gjort en stor innsats for å få eierne i tale, som gir et balansert, men tydelig bilde av hvordan bransjens økonomi er skrudd sammen. Det tredje bidraget er en podkast-episode som tar for seg det politiske aspektet.

Bjørn A. Grimstad, Øystein Windstad, Ida Søraunet Wangberg og redaksjonssjef Michael Brøndbo har vært journalister i prosjektet. Vidar Eriksen har vært med som utvikler og illustratør, og Bjørn Arne Johansen og Guro Gulstuen Nordhagen har bidratt med research.

I klassen for journalistikk ble det også gitt to hederlige omtaler; den ene til Fontenes nummer om ytringsfrihet. Den andre gikk til saken om slavelignende arbeidsforhold ved den spanske ambassaden. Saken ble skrevet av Katharina Dale Håkonsen i NTL-Magasinet.

Parkering, data og politikk

Klasseprisen for grafisk design er det utviklingsredaktør Vidar Eriksen som vinner for artikkelen «Siljes liv under rødgrønt og blått styre», som sammenligner åtte rødgrønne og åtte blå år gjennom øynene til deltidsansatte Silje. Ifølge juryen en stilren design på papir, som også tar seg solid ut på de digitale flater, der layouten dessuten «utnytter at det ligger litt andre mulighet for visuell journalistikk enn på papir».

Innen multimedia ble det altså både klassepris og hederlig omtale. Klassepris til en artikkel om dataangrepet i Østre Toten kommune, med blant annet små videosnutter og gode bilder. Journalist Marte Bjerke har laget artikkelen i samarbeid med Vidar Eriksen.

Hederlig omtale går til artikkelen «prisen for en parkeringsplass», der det er laget en presentasjon som får fram mye informasjon på lite plass og juryen ellers bemerker at det er benyttet noen øvrige lure grep. Journalistene Karin Svendsen og Marte Bjerke har laget artikkelen i samarbeid med Vidar Eriksen.

Hederlig omtale fikk Fagbladet også i foto-klassen, for Bjørn Asle Grimstads artikkel «Åse Kristin drar til Oslo for å gjøre en forskjell», som følger en splitter fersk stortingspolitiker i sine to første uker i den nye jobben.

Selve LOFF-prisen i kategorien foto gikk til Håvard Sæbø i Magasinet for fagorganiserte for et bilde i en reportasje om hviletid for langtransportsjåfører.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy