JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjerkol ba pressen skamme seg – får svar

SKJERPINGS: Kjerkol kom med kritikk til pressen.

SKJERPINGS: Kjerkol kom med kritikk til pressen.

Cornelius Poppe / NTB

Ingvild Kjerkol (Ap) valgte å sende et stikk til pressen på pressekonferansen etter at hun hadde blitt bedt om å tre ut av regjering.

2024041215331020240412153310

Hun rettet fokus mot medstudenten hun hadde skrevet masteroppgaven sammen med.

– Dere har ikke vært snille med henne. Så skam dere litt for det, sa Kjerkol på pressekonferansen.

De leverte masteren i helseledelse ved Nord universitet sammen, den er nå underkjent på grunn av fusk.

– De gangene vi har publisert kritikk av oppgaven hun har skrevet, har hun fått samtidig imøtegåelse eller tilsvar. Da har vi sendt en sms om hva vi kommer til å publisere, og sagt at hvis hun vil svare, kan hun ta kontakt. Vi har vært veldig bevisst på at hennes rolle har vært som medforfatter, og vi har ikke ønsket å plage henne på noen måte, sier redaksjonssjef i økonomi og politikk hos NRK, Kyrre Nakkim, til Kampanje.

TV 2s nyhetssjef etterlyser mer konkret kritikk fra Kjerkol.

– Vi har ikke identifisert studenten og har vært påpasselige med å sladde navn i bilder av oppgaven og i vår gjengivelse av de interne dokumentene TV 2 har omtalt i saken. Jobben vår er å se makten i kortene, og fokuset har derfor hele tiden vært å lage journalistikk på helseministeren og hennes rolle og opptreden i denne saken, som den mektige og offentlige personen hun er, sier nyhetssjef Fredrik Kirkevold.

Begge sjefene forteller til Kampanje at de ønsker debatten velkommen, og at de lytter til hva Ap-politikeren sier.

– Det er utrolig tøft å stå i en mediestorm. Er vi ikke ydmyke og ikke tar til oss kritikken, gjør vi oss selv en bjørnetjeneste, mener Nakkim.

(©NTB)

edvin.stromme@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy