JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjerkols advokat til angrep på Nord universitet

JUKS: Ingvild Kjerkol anklages for juks på sin masteroppgave.

JUKS: Ingvild Kjerkol anklages for juks på sin masteroppgave.

Jan-Erik Østlie

Advokaten til Ingvild Kjerkol går til angrep på Nord universitet for at de undersøker om hun har jukset på masteroppgaven sin.

2024040509290620240405092906

I et brev som TV 2 har fått tilgang til, anklager advokat Marianne Klausen Nord universitet for å «ombestemme seg» i saken om Ingvild Kjerkols masteroppgave.

«Dette til tross for at studentenes masteroppgave ble underlagt en plagiatkontroll samt at de mottok et sensurvedtak i 2021. Slik saken er presentert av universitetet fremstår det som at de mener at de kan ombestemme seg nærmere 3 år etter at sensur ble gitt og uavhengig av forvaltningslovens saksbehandlingsregler», skriver advokaten.

Kjerkol er anklaget for å ha jukset og plagiert tekst i sin masteroppgave etter at folk i sosiale medier og undersøkelser fra flere medier, har avdekket over 125 tekstlikheter i hennes masteroppgave i helseledelse fra 2021.

I brevet går Klausen til angrep på universitetsadministrasjonens beslutning om å ettergå Kjerkols oppgave.

«Det er ønskelig at universitetet redegjør for hva som er bakgrunnen for at de mener at de har rettslig grunnlag for å på nytt vurdere om Kjerkol og NN har fusket», skriver advokaten.

Nord universitet sier til TV 2 at de ikke kan kommentere pågående studentsaker.

(©NTB)

andre.lorentsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy