JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjernekraftkritiker Kristin Halvorsen skal lede kjernekraftutvalg – Frp raser

NEI: I 2018 uttalte Kristin Halvorsen som Cicero-direktør at hun sa nei til kjernekraft.

NEI: I 2018 uttalte Kristin Halvorsen som Cicero-direktør at hun sa nei til kjernekraft.

Jan-Erik Østlie

Utvalget som skal gjennomføre en utredning om kjernekraft som mulig kraftkilde i Norge, skal ledes av Cicero-direktør Kristin Halvorsen. Skivebom, mener Frp.

2024062112414320240621141836

Den tidligere SV-lederen får jobben til tross for at hun tidligere har uttrykt sterk skepsis til kjernekraft. I 2018 uttalte Halvorsen som Cicero-direktør at hun sa nei til kjernekraft.

– Det er som om en Rødt-politiker skulle lede en Nato-utredning, eller MDG forvalte petroleumspolitikken. Altså fullstendig skivebom, tordner energipolitisk talsperson Marius Arion Nilsen i Frp.

Han kaller det misbruk av anledningen til å få seriøse fakta på bordet fra regjeringens side.

– Premisset er da allerede satt, sier Nilsen til NTB.

Med seg på laget får Halvorsen blant annet Astrid Liland, skriver Energidepartementet i en pressemelding. Liland har vært avdelingsdirektør i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.

– Kjernekraft er en kompleks energikilde som rører ved en rekke samfunnsområder. Det er derfor behov for å skaffe et oppdatert og solid kunnskapsgrunnlag om kjernekraft som mulig energikilde i det norske kraftsystemet, sier energiminister Terje Aasland (Ap).

Han peker på behovet for utslippsfrie og stabile energikilder, økende kraftbehov og planer om etablering av kjernekraftproduksjon fra private aktører som årsaker til at spørsmålet igjen er aktualisert.

Utvalget skal levere en rapport innen 1. april 2026.

(©NTB)

kenneth.kandolf.haug@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy