JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kollegaer er i sjokk og sorg: Brannen i Svelvik etterforskes som drap, selvdrap og brannstiftelse

Knut A. Nygaard

Brannen i Svelvik, hvor en familie på fire ble funnet døde, etterforskes som drap og selvdrap. Moren og barna ble drept før brannen startet, mener politiet.

2021121009314820211210100104

Familiefaren, som var en av de omkomne etter brannen, er nå siktet for drap og brannstiftelse.

– De foreløpige rapportene fra obduksjonen tilsier at moren og de to barna ble drept før brannen startet. Saken etterforskes derfor nå som drap og brannstiftelse, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i en pressemelding.

Brannvesenet i Drammen har tidligere bekreftet at mannen jobbet hos dem.

– Vi er i sjokk og sorg, og ber om forståelse for vår situasjon i øyeblikket. Vi trenger ro til å bearbeide denne tragedien, heter det i en uttalelse fra brannvesenet i Drammen.

– Denne tragiske saken har rammet et lite lokalsamfunn. Når etterforskningen nå også peker i retning av at en av de avdøde har stått for handlingen, rammer det pårørende, venner og kollegaer ekstra hardt. Vi håper at vi på vei inn i julehøytiden kan opptre med respekt overfor de som nå går en tung tid i møte, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas.

Brannen brøt ut i et trehus på Berger i Svelvik natt til mandag. Boligen var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Kriminalteknikere fra politiet tok seg inn på branntomta dagen tirsdag, og alle fire ble da funnet døde.

De avdøde er nå formelt identifisert, opplyser politiet.

– Av hensyn til videre etterforskning har politiet ikke anledning til å gi flere detaljer om funn på åstedet eller andre undersøkelser som er foretatt, sier Kostveit.

isabel.bech@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy