Kortvarig LHL-streik

TILBAKE PÅ JOBB: Håkon Aas og Erik Arnesen var to av streikevaktene untenfor LHLs hovedkontor. Nå er streiken over og alle tilbake på jobb.

TILBAKE PÅ JOBB: Håkon Aas og Erik Arnesen var to av streikevaktene untenfor LHLs hovedkontor. Nå er streiken over og alle tilbake på jobb.

Kathrine Geard

Streiken blant de LHL-ansatte ble kortvarig. Fredag kveld ble partene enige om en avtale som blant annet innebærer et generelt tillegg på mellom 11.000 og 14.000 kroner og en pensjonsløsning tilsvarende den Unio og Akademikerne godtok.

2017020608424820170206085604

tips@fagbladet.no

De økonomiske tilleggene blir gjort gjeldene fra 1. mai i fjor.

Partene er også enige om at det nedsettes en arbeidsgruppe med Spekter, LO Stat og YS Spekter, der de skal se nærmere på hvilke konsekvenser ulike pensjonsordninger har for både arbeidstakere og arbeidsgivere.

– Ansatte går over på en innskuddsordning, men sikrer seg retten til å utrede alternative ordninger, sier LO Stats forhandlingsleder, Øystein Gudbrands.

– Å ha en hånd på rattet på pensjoner er viktig og avgjørende for å sikre gode, rettferdige pensjonsordninger i framtida, sier han.

Arbeidsgruppa skal være ferdig med sin undersøkelse innen 1. mars neste år.

Dette er de enige om:

Les protokollen her

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy