JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftig økning i sykemeldinger for trøtthet og slapphet

– Nå ser vi trolig langtidsvirkninger av pandemien, sier Hans Christian Holte.

– Nå ser vi trolig langtidsvirkninger av pandemien, sier Hans Christian Holte.

Hanna Skotheim

Antallet sykemeldinger for trøtthet og slapphet har økt kraftig siden i fjor. Nesten 20.000 nordmenn er borte fra jobb fordi de er trøtte og slappe.

2023102409503020231024095029

Nav peker på koronapandemien som en årsak til økningen.

Totalt var det 19.551 sykemeldinger som følge av trøtthet og slapphet i andre kvartal i 2023.

Bare fra april til juni har 352.348 dagsverk gått tapt, anslår Nav. Det representerer en økning på 13,3 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Nå ser vi trolig langtidsvirkninger av pandemien. Til tross for at det har vært en markant nedgang i påvist korona, er det en stor økning i diagnoser som er vanligst for personer som først har vært sykemeldt med korona. Disse diagnosene kan ha lang varighet, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Leder for Koronastudien ved Oslo universitetssykehus sier at ettervirkningene av korona kan vare opptil et år.

– Det vanligste er den slappheten, men den dabber av hos de fleste, og så er det kognitive problemer, som det å få problemer med å konsentrere seg, som er de to vanligste ettervirkningene av korona, sier han til P4.

(©NTB)

martin.daldosso@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy