JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever 10.400 kroner til alle

KREVER 10.400: LO Kommune og forhandlingsleder Mette Nord la i dag fram de økonomiske kravene i årets kommuneoppgjør. Til høyre forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes.

KREVER 10.400: LO Kommune og forhandlingsleder Mette Nord la i dag fram de økonomiske kravene i årets kommuneoppgjør. Til høyre forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes.

Per Flakstad

I går kom LO kommune med de økonomiske kravene i årets kommuneoppgjør. Hovedkravet er et generelt tillegg på 10.400 kroner til alle.

2016041913321920230821171436

per.flakstad@fagforbundet.no

I tillegg krever LO kommune at det innføres et 16 års ansiennitetstillegg for flere stillingsgrupper, blant annet fagarbeiderstillinger, stillinger med krav om høyskoleutdanning, og stillinger som krever ytterligere spesialutdanning. Nå stopper ansiennitetsstigen på ti år for disse stillingsgruppene.

Ny stillingsgruppe

LO Kommune opprettholder også kravet om at det må etableres en ny stillingsgruppe for fagarbeidere med tilleggsutdanning og at det må innføres tiltak for å redusere lønnsforskjellene mellom kvinner og menn.

Vil ha høyere ubekvemstillegg

LO Kommune krever også at ubekvemstillegget for lørdags- og søndagsjobbing heves for sine medlemmer til 55 kroner timen.

De vil endre bestemmelsen for minimumslønnen til hovedtillitsvalgte, slik at den skal være det samme som for stillinger med krav om høyskoleutdanning med full ansiennitet.

Forsterket arbeid med heltid

I tillegg vil LO Kommune ha en forsterkning av bestemmelsene i tariffavtalen som sikrer midlertidig ansatte fast stilling og de vil ha inn i tariffavtalen at ansatte med deltidsstillinger skal ha rett til en stilling som tilsvarer det antall timer de faktisk har jobbet de siste tolv månedene.

Når det gjelder tjenestepensjon, vil LO Kommune legge til grunn for det videre arbeidet at en eventuell ny offentlig tjenestepensjons kal være livsvarig og kjønnsnøytral.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy