JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF vil stoppe Eriksson

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (th) møter motbør i sin iver etter å legge attføringsfeltet ut på anbud fra KrFs Kjell Ingolf Ropstad (tv). Nå kommer saken inn i budsjettforahandlingene med regjeringen.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (th) møter motbør i sin iver etter å legge attføringsfeltet ut på anbud fra KrFs Kjell Ingolf Ropstad (tv). Nå kommer saken inn i budsjettforahandlingene med regjeringen.

Tri Nguyen Dinh

KrF vil ikke la Robert Eriksson slippe unna med å legge attføring ut på anbud. Nå tar de det inn i budsjettforhandlingene med regjeringen.

2014110712000020230821171436

hanne@lomedia.no

I går meldte Magasinet/FriFagbevegelse at arbeids- og sosialminister Robert Eriksson sender mer av attføringsfeltet ut på anbud, og slår sammen grupper med ulike behov. Til tross for massiv motstand fra høringsinstansene endret Eriksson forskriften på feltet. Nå reagerer stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad kraftig. Han er arbeidspolitisk talsperson for Kristelig Folkeparti.

Les: Eriksson trumfet gjennom attføringsanbud

Til FriFagbevegelse sier han at de ikke vil gi seg på at denne saken er avgjort.

Må utredes

– Vi er enige med det store flertall av høringsinstansene som mener konsekvensene må utredes langt bedre og jeg er skuffet over at regjeringen ikke lytter, sier Ropstad.

– Vi må ikke få et system som parkerer de med mest behov for hjelp på utsiden av arbeidslivet. Selv NHO som er for mer anbud mener regjeringen her går for fort fram. Når det er varslet stortingsmelding om feltet før jul, er det ingen grunn til å gjøre forhastede og store endringer nå. Vi er sterkt uenig i både innholdet og framgangsmåten, sier Ropstad og legger til at denne saken nå bringes inn i de pågående budsjettforhandlingene med regjeringen.

Større byråkrati

Også Fellesforbundet går kraftig ut mot Erikssons håndtering av denne saken. Rådgiver Norvald Mo sier at det er skuffende at regjeringen ikke lytter til de mange, faglige innvendingene mot å anbudsutsette disse attføringstjenestene.

– Vi har god erfaring med å holde dette unna et kommersielt marked, men heller satse på forhåndsgodkjente bedrifter som sikrer kunnskap og kvalitet på tjenestene, sier Mo til Magasinet/FriFagbevegelse.

Han mener resultatet blir at det må bygges opp et større byråkrati i Nav for å håndtere anbudsutsettinga. Og det vil være med på å svekke attføringsarbeidet, mener han.

– Innenfor Fellesforbundets organisasjonsområde er vi godt vant med anbudsutsetting. Men det er stor forskjell på å anbudsutsette et bygg eller anlegg og det å sette ut tjenester til personer som trenger faglig tung opplæring og rehabilitering. Også denne saken viser at regjeringen styres mest etter ideologi og prinsipp og ikke etter råd fra arbeidslivet, sier Norvald Mo.

Dette er endringen:

Endringen innebærer at «Avklaringstiltaket for personer med nedsatt arbeidsevne og store bistandsbehov» blir slått sammen med «Avklaringstiltaket for personer med moderate bistandsbehov».

Videre blir «Arbeid med bistand for personer med nedsatt arbeidsevne og store bistandsbehov» slått sammen med «Oppfølgingstiltaket for personer med moderate bistandsbehov».

Disse gruppene skal ut på anbud.

Personer innenfor «Arbeidspraksis i skjermet virksomhet» og «Varig tilrettelagt arbeid» blir holdt utenom anbudsutsettelsen.

Regjeringen trekker samtidig tilbake den rødgrønne regjeringens Stortingsmelding 46, «Flere i arbeid».

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy