JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet

Krisemøte i Ap: Slik er tilbakemeldingene til Støre fra sentralstyret

Statsminister Jonas Gahr Støre etter sentralstyremøte i Arbeiderpartiet.

Statsminister Jonas Gahr Støre etter sentralstyremøte i Arbeiderpartiet.

Stian Lysberg Solum / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at det ikke kommer noen store, nye politiske grep etter mandagens krisemøte i sentralstyret.

2022111509395420221115093951

Møtet i sentralstyret var planlagt, men er blitt kalt et krisemøte etter den lave oppslutningen Arbeiderpartiet har hatt på målingene i det siste.

Støre sier at han fikk mange gode tilbakemeldinger, men at det ikke blir noen nye, store politiske grep.

– Det kom mange gode tilbakemeldinger. Vi skal jobbe med politikkutvikling fram mot vårt landsmøte i april. Det er varianter av alvor når vi har disse målingene, men vi er også veldig opptatt av å få politikken vår ut, hva vi gjør i statsbudsjettet, hvilke mål vi har og hva vi prioriterer, sier Støre.

Han legger til at det er krevende å få fram budskapet når folk har det vanskelig. Statsministeren gjentok at han ikke er fornøyd med at partiet nå er nede i 16,9 prosent på den siste meningsmålingen til FriFagbevegelse.

– Dette er for dårlige tall. Mange velgere går til gjerdet og er usikre på Ap. Vi må ut og møte velgerne, snakke med dem, lytte til erfaringene de gjør, sier Støre.

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik hadde et lignende budskap på vei ut fra møtet.

– Vi har hatt et godt møte, og alle er enige om å brette opp ermene. Vi må gjøre enda mer for å vise fram den gode politikken som vi tross alt når fram med, sa LO-lederen.

Hittil i november er Arbeiderpartiets gjennomsnittlige oppslutning på nasjonale meningsmålinger 18,9 prosent. Partiet ligger dermed klart bak Høyre, som har en gjennomsnittlig oppslutning på 30,3 prosent. Regjeringspartner Senterpartiet sliter også, med en snittoppslutning på 5,5 prosent.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy