Kristin Skogen Lund går av som NHO-sjef

Kristin Skogen Lund forlater NHO og går til Schibsted.

Kristin Skogen Lund forlater NHO og går til Schibsted.

Jan-Erik Østlie

Etter nesten seks år som direktør i NHO er det slutt for Kristin Skogen Lund. Nå blir hun toppsjef i mediekonsernet Schibsted.

2018091810483920180918104236

helge@lomedia.no

Kristin Skogen Lund går av som toppsjef i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), opplyser kilder til DN tirsdag. Ifølge en børsmelding fra Schibsted blir hun ny toppsjef i mediekonsernet Schibsted.

Det betyr at når LO-ledelsen igjen går til forhandlingsbordet, får de en ny motpart.

– Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfylte år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemelding fra NHO.

Skogen Lund er også tidligere konserndirektør i Schibsted, som er eier av blant annet VG og Aftenposten, samt flere medieselskaper i utlandet.

Skogen Lund tiltrådte som administrerende direktør i NHO i november 2012. Hun kom da fra stillingen som konserndirektør i Telenor. Hun var også NHOs president fra 2010 og frem til beslutningen om å tiltre som administrerende direktør.

– Jeg vil gratulere Kristin så mye med ny jobb og takke henne for den store innsatsen hun har lagt ned som sjef i NHO. Kristin har gjort NHO og næringslivet synlig på nye arenaer, noe som gjør at NHO i dag er en bredere samfunnsaktør. NHO har aldri stått sterkere enn i dag, og vi kan se tilbake på vellykkede tariffoppgjør, viktige politiske gjennomslag og medlemsvekst. Hun har også bidratt sterkt til at NHO-fellesskapet står mer samlet enn noen gang, sier president i NHO, Arvid Moss.

NHO-styret vil nå starte prosessen med å finne ny administrerende direktør for NHO. Skogen Lund vil stå til disposisjon for NHO frem til 1. desember.

Ole Erik Almlid, som fungerer som administrerende direktør mens Skogen Lund går på Forsvarets Høyskole, vil fortsette som fungerende NHO-sjef inntil ny leder er på plass.

«Mekling er den norske modellen på sitt vakreste»

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy