Laget callsenter for å mobilisere velgere

OPPVEKKER: Mange medlemmer fikk seg en oppvekker da de ble ringt opp av Atefeh Moradi (foran), Britt Holand, Dag André Johnsen og Ajras N. Akhtar.

OPPVEKKER: Mange medlemmer fikk seg en oppvekker da de ble ringt opp av Atefeh Moradi (foran), Britt Holand, Dag André Johnsen og Ajras N. Akhtar.

Knut A. Nygaard

– Mange tenker ikke på at de faktisk stemmer på sjefen, sier Atefeh Moradi.

2015083113582720150902095013

Knut A. Nygaard

knut.nygaard@fagbladet.no

En gjeng medlemmer fra Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo stuntet et midlertidig callsenter, og kontaktet medlemmer for å få dem til å stemme ved valget nå 14. september.

Telefonsamtalene gikk til medlemmer i bydeler der valgdeltagelsen var spesielt lav ved forrige valg.

– Mange tenker ikke på at de faktisk stemmer på hvem som skal være sjefen. Og noen vet ikke at de har stemmerett en gang, sier Atefeh Moradi.

Særlig gjelder dette folk som ikke har norsk statsborgerskap. Har man bodd minst to år i Norge, har man stemmerett ved kommune- og fylkestingsvalg.

LES OGSÅ:

Millioner å spare på egne ansatte

Ellen taper 62.000 på privat sykehjem

Attendo trues med stengning

Lav deltagelse

Den hektiske ringeaktiviteten foregikk fra mandag til torsdag forrige uke, og de fire ivrige tillitsvalgte rakk å snakke med 659 fagforbundsmedlemmer, ifølge dem selv.

Bydelene som fikk denne ekstra oppmerksomheten fra Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo var Alna, Sinsen, Nordre Aker og Grorud. For eksempel hadde Alna en valgoppslutning på 45 prosent ved forrige valg.

Svensk modell

– Vi gjorde dette etter modell fra Sverige. Vi kan kalle det et pilotprosjekt, og neste gang gjør vi det kanskje i større skala, sier Moradi.

Positivt

De fire telefonistene melder om gjennomgående god mottagelse blant medlemmene som ble ringt opp.

– Det ble for det meste positivt mottatt, selv om noen reagerte negativt. Og jeg håper de som ikke var klar over at de kunne stemme bruker stemmeretten sin, sier Moradi.

LES OGSÅ: Raymond sier nei til privatisering

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy