JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Langer ut: Ap-politiker vil legge ned Utdanningsdirektoratet

– Eksamen kan ikke lenger overlates til Utanningsdirektoratet, sier Eivor Evenrud.

– Eksamen kan ikke lenger overlates til Utanningsdirektoratet, sier Eivor Evenrud.

Siv Dolmen

Oslo Aps skolepolitiker Eivor Evenrud fått nok av Utdanningsdirektoratets teknologioptimisme. Nå vil hun legge ned hele direktoratet.

2024011109415720240111094157

Evenrud sier til Klassekampen at Utdanningsdirektoratet (Udir) har latt digitaliseringen av skolen gått for langt og hun har ikke lenger tillit til dem.

«Legg ned hele Udir, begynn på nytt med faglig og kompetent prøve- og vurderingsutvikling», skriver hun i sosiale medier.

Til Klassekampen sier hun dette om hvilke miljøer som kan ta over oppgavene som i dag gjøres av direktoratet:

– Det må være profesjonsutøvere. Eksamen kan ikke lenger overlates til Udir, sier Evenrud.

Det som fikk begeret til å renne over for Evenrud, som er utdannet førskolelærer, var skandalen knyttet til statistikken for nasjonale prøver.

– Det er 13 år siden en fyr sluttet i et selskap som lager det programmet politikere har brukt til å si noe om hvordan elevene gjør det på skolen. Her har kvalitetskontrollen vært ikke-eksisterende, sier Evenrud.

– Det skolen sliter med nå, er ikke at barn ikke klarer å bruke en Ipad. Selv en ettåring klarer å swipe. Nå er problemet å få barn og unge bort fra det, fordi algoritmene og teknologien er laget for å dra deg inn og holde deg der, sier Evenrud.

Udir ønsker ikke å kommentere kritikken.

– Vi tenker det ikke er naturlig for oss å kommentere på vår egen eksistens.

(©NTB)

andre.lorentsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy