JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Likevel enige i kultursektoren – ansatte får en lønnsøkning på 5800 kroner

Erik M. Sundt

Etter at Riksmekleren ba om at meklingen ble utsatt, har partene i kultursektoren snakket sammen og blitt enige om et resultat.

2021011408504520210114085014

per.flakstad@fagbladet.no

Lønnsøkningen for de ansatte på teatrene på 5800 kroner er gitt med virkning fra 1. august i fjor.

I tillegg får ansatte et engangsbeløp på 2000 kroner. Deltidsansatte får et forholdsmessig beløp, det vil si et beløp som er beregnet i forhold til stillingsprosenten deres.

Resultat også ved operaen i Oslo

Det er enighet også for de ansatte ved Den Norske Opera og Ballett. Her får de ansatte på Fagforbundets lønnsrammer et generelt tillegg på 5320 kroner med virkning fra 1. august.

I tillegg får de ansatte et engangsbeløp på 1600 kroner.

Resultatet er innenfor rammen på 1,7 prosent fra frontfagene og det skal nå sendes ut på uravstemning blant medlemmene.

Pensjon til våren

Det store spørsmålet i dette oppgjøret har vært de ansattes pensjon. Spekter og Fagforbundet er enige om at de ansattes krav om en kjønnsnøytral og livslang hybridpensjon kan tas opp igjen ved mellomoppgjøret til våren.

– Vi var veldig klare for å ta pensjonskampen nå. Kravene våre på pensjon er de samme, men vi så oss nødt til å utsette denne problemstillingen på grunn av henvendelsen fra Riksmekleren. Med tanke på situasjonen er vi fornøyde med resultatet i dette spesielle hovedoppgjøret, sier fagforeningsleder i Fagforbundet Teater og Scene, Mari Røsjø til Fagforbundets nettside.

Kulturvirksomheter

Teateroverenskomsten er en del av Spekters område 1, kulturvirksomheter. Det omfatter virksomhetene Dansens Hus, Operaen i Kristiansund, Oslo Konserthus, Drammen Scener og Den Norske Opera & Ballett, samt de 20 virksomhetene omfattet av teateroverenskomsten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy